Batina ima dva kraja – ubijen policajac, dvojica ranjena

Jedna osoba preminula je posle pucnjave, a jedan policajac je u kritičnom stanju posle ranjavanja u glavu u odvojenim oružanim incindentima u Las Vegasu tokom protesta povodom smrti Džordža Flojda u policijskom pritvoru, saopštili su zvaničnici.

Šerif Las Vegasa Džo Lombardo rekao je da se prvi incident desio kada je policija pokušala da razbije veliku grupu koja ja protestovala ispred jednog hotela i kasina. Pripadnik policije je teško ranjen i sada je priključen na aparate za održavanje života u Univerzitetskom medicinskom centru. Osumnjičeni je identifikovan i priveden, preneo je BBC.

Lombardo je rekao da je u drugom incidentu jedna osoba pogođena u intervenciji policija kada je pokušla da izvuče oružje tokom konfrontacije nedaleko od jedne federalne zgrade. To osoba je kasnije proglašena mrtvom u bolnici.

“Ono što se desilo je potpuno neprihvatljivo. Nadam se da i zajednica to posmatra na isti način”, rekao je Lombardo.

Televizija KTNV prenosi izjave svedoka da je u drugom incidentu policajac pucao u naoružanu osobu koja je pucala tokom protesta u Las Vegasu.

U Sent Luisu su protekle noći ranjena četiri policajca tokom protesta koji su počeli mirno, ali su prerasli u nasilne kada su demonstranti počeli da razbijaju izloge i kradu, a u centru grada su izbili požari, saopštila je policijska uprava u tom gradu.

U saopštenju se navodi da su policajci prevezeni u bolnicu u stabilnom stanju i da njihove povrede nisu opasne po život.

U ponedeljak posle podne, nekoliko stotina ljudi mirno se okupilo ispred suda u centru Sent Luisa, uključujući gradonačelnicu Lidu Krevson i šefa javne bezbednosti Džimi Edvardsa. Međutim, demonstranti su se kasnije okupili ispred sedišta policije kada su policajci ispalili suzavac.

Neki demonstranti su razbijali izloge prodavnica u centru i krali a potom i zapalili jednu zgradu.

Dvojica policajaca povređena su i u Bafalu u državi Njujork, od kojih je jedan u teškom stanju, kada je je na njih naleteo automobil.

Izvor: tanjug.rs, N1.

Share
error: Sadržaj je zaštićen!!!