Dveri: Prvi osnovni sud doneo presudu u korist Obradovića, Vučić se obavezuje da plati 200.000 dinara

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu kojom se predsednik SNS Aleksandar Vučić obavezuje da plati 200.000 dinara predsedniku Srpskog pokreta Dveri Bošku Obradoviću zbog povrede ugleda i časti jer ga je nazvao „lopovom“ i „fašistom“, saopšteno je iz Srpskog pokreta Dveri.

boško obradović

Кako se navodi u saopštenju, povod za Obradovićevu tužbu bila su dva gostovanja Aleksandra Vučića na Televiziji Pink od 13. i 16. februara 2019. godine, u kojima ga je u uživo prenosu nazvao “lopovom” i “fašistom”.

Presuda, navodi se, obavezuje Aleksandra Vučića da plati Bošku Obradoviću 200.000 dinara zbog povrede ugleda i časti.

Sudija je u obrazloženju presude, kako prenose Dveri prilažući presudu, naveo da je Vučić izjavama doveo do omalovažavanja Obradovića i povrede njegovog dostojanstva, ugleda i časti, budući da ih je dao u svojstvu predsednika države i na televizijskom kanalu sa nacionalnom frekvencijom, što je tim ocenama dalo dodatnu težinu.

“Na sudu se pojavio samo Boško Obradović. Karakteristično je da Vučićev advokat nije tražio njegovo izjašnjavanje na sudu niti ga je pozvao u svojstvu svedoka da dokaže svoje tvrdnje, kao i da je na taj način Vučić izbegao suđenje i suočavanje sa Obradovićem, ali nije mogao izbeći presudu”, navodi se u saopštenju.

Lider Dveri je ovim povodom izjavio da je ovo istorijski trenutak kada je nezavisno sudstvo u Srbiji donelo prvu sudsku presudu protiv Aleksandra Vučića kao ne samo pojedinca već i simbola aktuelne vlasti.

Obradović je ocenio i da je ovo veliki dan nade i za sve druge koji su maltretirani, oklevetani kroz negativne kampanje vlasti – da će i oni dočekati pravdu i dokaz da je pravda spora, ali dostižna.

Izvor: RTS, Insajder

Share
error: Sadržaj je zaštićen!!!