Epidemiolog Radovanović: Vlast je navukla Đokovića da se obruka

Epidemiolog Zoran Radovanović kritikovao je u ”Utisku nedelje” način na koji su se vlast i krizni štab odnosili prema epidemiji u periodu od 7. maja kada je u Srbiji ukinuto vanredno stanje pa do održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora 21. juna.

zoran radovanović epidemiolog

Epidemiolog Zoran Radovanović / FOTO: PrintScreen.

On je istakao da su u drugim zemljama, po savetu Svetske zdravstvene organizacije, mere ukidane postepeno, jedna po jedna, dok su u Srbiji epidemiološke mere ukinute naglo jer su izbori za vlast bili važniji od života građana.

Radovanović je citirao akademika Teodorovića koji je konstatovao da je u svetu trebalo da se ovog proleća organizuje preko 50 izbora – ali da su svuda odloženi sem u Srbiji.

Radovanović se osvrnuo i na humanitarni teniski turnir u organizaciji vodećeg svetskog tenisera Novaka Đokovića rekavši da ga posebno vređa što je vlast Đokovića ”navukla” da organizuje turnir.

Đoković je jedini brend koji imamo, jedino čime možemo da se pohvalimo, po čemu je u pozitivnom smislu poznata Srbija. I mi smo njega navukli. Njemu je garantovano da je epidemiološka situacija ovde mnogo bolja nego što jeste. Nije bila. I evo sad posledica. – izjavio je Radovanović.

Share
error: Sadržaj je zaštićen!!!