Hajka vlasti na čoveka kojem je preminuo otac

Beskrupulozna mašinerija vlasti uložila je ogromnu energiju da zgazi jednog čoveka koji nije hteo da ćuti i da se pretvara da je u državi sve u najboljem redu.

Aleksandar Vučić i njegovi poltroni, u vidu Ane Brnabić i Zlatibora Lončara, kao besni psi krenuli su na čoveka kojem je nedavno preminuo otac.

petar đurić

Petar Đurić (Foto: Printskrin N1)

Za Petra Đurića šira javnost saznala je prvog dana poslednjih protesta ispred Skupštine kada je pred kamerama N1 televizije izjavio da protestuje zbog svog oca koji je preminuo u zemunskoj bolnici jer za njega nije bilo slobodnog respiratora.

Već sledećeg dana pobesneli Aleksandar Vučić je na konferenciji za štampu rekao da je to ”monstruozna laž”. Vučić nije imao nikakvu dilemu da je to ”laž” – niti neistina, niti pogrešno uverenje, ili zabluda već isključivo ”laž” – jer Vučić je jedini arbitar istine – koji može da laže koliko god hoće i da druge ubeđuje da je to istina.

Već na toj konferenciji za medije videlo se da će vlast krenuti moralno da dezavuiše Petra Đurića kako bi prikrila da je njegov otac umro jer nije bilo slobodnog respiratora za njegovo lečenje. To su, naravno, po poznatom scenariju, uradili mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića koji su u javnost plasirali priče o Đurićevim nestašlucima – snimao je profesora telefonom i gurao mu prst u nos i uši, tako nekako glasi ta priča.

Čak i da je to istina, da li to negira činjenicu da je Đurićev otac Ljubiša Đurić – Đufa, član ULUS-a, SULUJ-a i udruženja francuskih umetnika ‘La maison des artistes’, preminuo jer za njega nije bilo slobodnog respiratora.

Petar Đurić je Vučiću odgovorio tako što je objavio Istoriju lečenja iz Zemunske bolnice u kojoj piše: ”Konsultovan anesteziolog, indikovano je prevođenje u Respiratorni centar.; čeka se slobodno mesto… Kontaktiran anesteziolog iz Respiratornog centra radi prevođenja – trenutno bez slobodnih mesta te se nastavlja lečenje u JIN”.

otpusna lista ljubiša đurić

Jednu očiglednu istinu iznetu u zvaničnom dokumentu Zemunske bolnice Vučić je predstavio kao ”monstruoznu laž”.

Francuska agencija AFP objavila je vest u kojem tvrdi da je direktor Zemunske bolnice potvrdio da je otac Petra Đurića preminuo usled nedostatka slobodnih respiratora. Ana Brnabić se kao besni pas razlajala na čitavu Francusku, njihovo zdravstvo i novinare. Đurić je objasnio da je francuski AFP zainteresovan za njegovog oca jer je on bio francuski penzioner i član njihovog udruženja umetnika.

Petar Đurić u poslednjem intervjuu za N1, kaže da želi da vlast prekine hajku na njegovog oca, da želi da se istraži šta se zaista desilo i ko snosi odgovornost za smrt njegovog oca. Njegovi advokati će pokrenuti sudski proces protiv odgovornih.

Danas se oglasio i student Elektronskog fakulteta Dejan Dekić koji je rekao:

“Kaže premijerka da niko nije preminuo čekajući respirator. Moj deda je izgubio tu bitku. I da nije čekao respirator, čekao je sedam dana da ga prime, a oni su ga vraćali kući pod izgovorom da testova nema i da su kapaciteti popunjeni. Bagro, znajte da ćete odgovarati za sve. Ako vam narod ne bude sudio, Bog hoće. Monstrumi”.

”Kad su se smilovali da ga prime, slali su ga iz jedne kovid bolnice u drugu i tako su ga vrteli u krug čitava dva sata iako je imao ozbiljne zdravstvene probleme. Kad su ga primili napokon, opet je morao da čeka par sati doktora da ga pregleda” – istakao je Dejan Dekić.

”I, nažalost, samo par sati kasnije je preminuo. Hvala medicinskoj sestri koja je do poslednjeg trenutka bila uz njega pored kreveta. A ostala bagro, znajte da ćete odgovarati. Ako vam narod ne bude sudio, Bog hoće. Monstrumi!”

REDAKCIJSKI KOMENTAR

Share
error: Sadržaj je zaštićen!!!