Ko nezaposlenima otima poslove – stranačka uhlebljenja u javnim preduzećima

Mnogi mladi napustili su Srbiju i otišli u inostranstvo da traže posao. Takođe, mnogi mladi koji još uvek žive u Srbiji su nezaposleni.

Iako SNS kao vladajuća stranka predizbornu kampanju vodi pod parolom ”Za našu decu!”, upravo su ta stranka i njeni koalicioni partneri veliki broj radnih mesta u javnim preduzećima ustupili svojim stranačkim kadrovima i drugim javnim ličnostima – iako retko ko od njih svojim kvalifikacijama i stručnošću zaslužuje da se nađe na tim radnim mestima.

Mnogi od njih zauzeli su veći broj radnih mesta i primaju veći broj plata iz državnog budžeta. S druge strane, mnogi školovani ljudi su bez posla samo zato što odbijaju da se ponižavaju članstvom u strankama koje su odgovorne za konstantno uništavanje i pljačkanje Srbije. Njihovo radno mesto zauzeli su stranački kadrovi koji rade u interesu stranke a ne rade u interesu preduzeća u kojem su zapošljeni, niti rade u interesu države.

ko otima mladima poslove

Foto: Printscreen Rts, Instagram@vukiceviclidija, Nemanja Jovanović, Srdjan Stevanovic/Starsportphoto, Printscreen Rts (izvor slike: Nova.rs)

Portal Budite informisani već je pisao o ”štrajkačici glađu” iz SNS-a, poslanici Sandri Božić, čija primanja sa ukupno 5 radnih mesta u javnim ustanovama i preduzećima iznosi oko 2.837 evra mesečno.

Sada se u medijima pojavila i vest da je Snežana Dakić, dugogodišnja voditeljka TV Pink, postavljena na mesto PR-a u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu energiju. Ovu informaciju ona je juče i potvrdila, a danas je objavila saopštenje u kome je navela da u Direktoratu radi kao konsultant i da je zadužena za sadržaj na portalu.

“Tečno govorim engleski, španski, francuski i ruski, tako da mogu da obrađujem teme iz stranih izvora. Bavim se i javnim nastupom, a Direktorat okuplja puno naučnih saradnika, koji učestvuju na raznim konferencijama. Sve je počelo sa pripremom konferencije ‘Nuklearna sigurnost danas’, za koju im je bila potrebna osoba sa velikim novinarskim iskustvom oko pripreme panela i panelista, a potom i oko obrade svih tih informacija u dalji sadržaj – elektronski i štampani”, navela je ona.

Treba imati u vidu da je Snežana Dakić potpisala podršku listi SNS-a za beogradske izbore 2018. godine, kao i kandidaturu Aleksandra Vučića za predsedničke izbore godinu dana ranije.

Među onima koji su podržali listu SNS-a i našli dodatni posao u preduzećima koja su u državnom vlasništvu su, kako piše portal Nova.rs, glumica Lidija Vukićević (postavljena za članicu Saveta privrednog društva Prosvetnog pregleda), voditelj Dejan Pantelić (postavljen za člana Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje sa primanjem od 41 hiljadu dinara), glumac Rastko Janković (postavljen za pomoćnika direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu), košarkaš Goran Grbović (postavljen za direktora Beogradske arene sa mesečnom zaradom od 105 hiljada dinara).

Ovo su samo neke od javnih ličnosti koje su podržale Aleksandra Vučića i SNS na izborima a zatim bile zapošljene u raznim državnim institucijama.

Piše: Milenko Srećković

spektrum kooperativa

Share
error: Sadržaj je zaštićen!!!