Kon kritikuje okupljanje koje je vlast organizovala ispred Skupštine

U intervjuu za TV Prva epidemiolog Predrag Kon je izjavio da je zabrinut zbog organizovanja masovnih javnih političkih skupova u Srbiji jer su takva okupljanja vrlo “pouzdana mesta gde može doći do prenošenja virusa”.

“Ovo javno okupljanje u većem broju ne može da prođe bez posledica. Posledice ćemo gledati za 7 do 10 dana. Ja bih najiskrenije voleo da ne bude nikakvih posledica.”

On je za Prvu televiziju ocenio da javna okupljanja u većem broju poput jučerašnjeg (11. maj) ispred Skupštine Srbije, “ne mogu proći bez posledica” koje će se po njegovim rečima, videti za sedam do deset dana.

sns

Okupljene pristalice SNS-a ispred Skupštine

“Rizik se tu drastično povećava. Da li su skupovi politički ili nisu, virusu je sasvim svejedno. Ako ima mogućnost za prenos, on će je iskoristiti”, kazao je Kon.

Najavio je da će na sednici Kriznog štaba izraziti zabrinutost zbog organizovanja takvih skupova ali i dodao da odgovornost što se mere ne sprovode, nije na stručnjacima.

Ocenio je da su brojke u vezi sa epidemijom korona virusa u Srbiji dobre ali i da ponašanje građana nije u skladu sa trenutnom situacijom.

“Sasvim je pouzdan podatak da je virus u cirkulaciji, drugo je što se sve više spušta i to je jako dobro”, rekao je Kon i dodao da je možda neophodno da se u Srbiji uvede obavezno nošenje maski.

Share
error: Sadržaj je zaštićen!!!