“Planiraju ‘Niš na vodi’, a nema ni kanalizacije”

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Niš Đorđe Stanković kaže da su investitori za projekat “Niš na vodi” unapred poznati. Stanković tvrdi da su se u opštinama Palilula i Medijana “nameštale lokacije” i upozorava da novi Generalni urbanistički plan nije u interesu građana.

“Gradska infrastruktura, prvenstveno kanalizacija, nema dovoljno kapaciteta ni za postojeće objekte, a sada dograđuju čitava naselja. Potrebno je prvo rekonstruisati sve ulice i kanalizacioni sistem, a tek onda je moguće razgovarati o novim naseljima”, objašnjava Stanković koji je po struci arhitekta.

Čelnik Narodne stranke u Nišu ne protivi se novom konceptu gradnje, ali primećuje nedostatak infrastrukture koja je neophodna za realizaciju velikih projekata.

“Niš će u sledećih 10 godina verovatno biti naseljeniji za 30 odsto, ali to znači da grad mora da se širi, a ne da se sve radi u centru. Narodna stranka će pažljivo pratiti sve u vezi sa tim projektima, ali je potrebno da se uključe i građani”, navodi Stanković i dodaje da će novi Generalni urbanistički plan, o kojem je u sredu održana rasprava, odrediti “ono što će uticati na sudbinu Niša”. Narodna stranka pokušaće da ukaže javnosti na planove vlasti.

“Voda od atmosferskih padavina više neće moći da otiče kroz kanalizacioni sistem, nego će ići niz ulice, što se već dogodilo u Ulici Svetolika Rankovića i događaće se često i ubuduće”, rekao je Stanković, a prenosi Beta.

Predsednik GO Narodne stranke tvrdi da nijedna ulica u opštinama Pantelej, Palilula i Medijana nije rekonstruisana kako valja.

“Kod ‘Delte’ se kružni tok na centralnom bulevaru pretvara u bazen posle svake kiše, jer su sa jedne strane napravili kanalizaciju, a sa druge strane nisu, jer su radove izvodili bez projekta. U opštini Pantelej su rekonstruisali ulicu ali sa nedovoljnim kapacitetom kanalizacije”, kaže Stanković i naglašava na nepoštovanje pravnih procedura u vezi sa zemljištem predviđenim za park pored “Delte”.

error: Sadržaj je zaštićen!!!