Srbija ne zaslužuje tako glupog predsednika kao što je Vučić

Vučić je najkomičniji političar u tragikomičnoj istoriji Balkana – ambiciozan a glup i ograničen, patetičan i provincijalan, bez imalo odmerenosti i dostojanstva. Do nedavno Vučić je bio predmet podsmeha u Srbiji  i regionu a sada – nakon sporazuma koji je potpisao u toku Trampove predizborne kampanje – podsmeva mu se čitav svet. Srbija nikada do sada nije imala tako glupog predsednika kao što je Vučić.

Vučić je 2016. godine izjavio da je podržao Hilari Klinton na izborima u Sjedinjenim Američkim Državama ”zato što je pametan”. Ubrzo nakon te njegove izjave, Hilari je izgubila na izborima.

vučić olovka

Vučić i Siniša Mali fascinirani penkalom…

Ove godine, Vučić je dozvolio da pitanje Kosova i Metohije Tramp upotrebi za kratkotrajne potrebe svoje predizborne kampanje. Time je Vučić pokazao koliko je on kao političar pogubljen u vremenu i prostoru i kako ne postoji nijedan državnički interes koji on brani već se samo stihijski prepušta različitim kratkokrajnim marketinškim inicijativama.

Vučić je izrazito provincijalan pa se fascinira takvim darovima kao što su penkalo i ključevi koji ničemu ne služe. Potpisivanjem ovog sporazuma Vučić je na Srbiju svalio mržnju muslimanskog sveta, sukobljenost sa Hezbolahom, sa interesima i Evropske Unije, i Rusije, i Kine… I za kraj, svojim učešćem u potpisivanju ovog sporazuma, Vučić je Kosovu obezbedio i priznanje nezavisnosti od strane Izraela i sve izvesnije priznanje nezavisnosti od strane drugih muslimanskih zemalja.

Vučić je budala koja treba krivično da odgovara zbog svog provincijalnog karijerizma i podaništva koje ga je dovelo do toga da radi protiv interesa zemlje koju predstavlja. Zaista, teška budala koja pod hitno mora da ode na đubrište istorije kao najveći glupan koji je ikada vladao Srbijom.

PIŠE: Redakcija

Share
error: Sadržaj je zaštićen!!!