Vučić nastavlja neometano da širi zarazu

Predsednik Srbije nastavlja da se neodgovorno ponaša u uslovima epidemije i da ugrožava zdravlje građana. Iako je bio u kontaktu sa zaraženima tokom proglašenja pobede SNS-a na nedavnim parlamentarnim izborima, nije otišao u samoizolaciju – što je obaveza svih građana koji su bili u kontaktu sa zaraženima. Na taj način, on je nastavio sa neodgovornim ponašanjem koje je pokazao u toku vanrednog stanja kada je u predizborne svrhe išao po Srbiji, delio respiratore i oko sebe nepotrebno okupljao ogroman broj ljudi.

aleksandar vučić

neometano širenje zaraze

Ovo nije prvi put da Vučić ne poštuje epidemiološke mere. Setimo se i njegovog odbijanja da posluša sugestiju organizatora AIPAC konferencije koji su tražili od svih učesnika konferencije, među kojima je bio i Vučić, da se samoizoluju na dve nedelje jer je otkriveno da su bili u kontaktu sa zaraženima. Osim toga, iako je otkriveno da njegov sin boluje od COVID-19, Vučić ni tada nije otišao u samoizolaciju.

Ovo nije prvi put da Vučić ne poštuje epidemiološke mere

I ovog puta, iako je prisustvovao raspojasanoj proslavi SNS, kojoj su prisustvovali i funkcioneri za koje je kasnije otkriveno da su zaraženi a jedan od njih, Marko Đurić, stajao u njegovoj neposrednoj blizini, Aleksandar Vučić odbija da se ponaša odgovorno prema drugima i da ode u samoizolaciju.

raspojasana atmosfera sns

Raspojasana atmosfera na proslavi SNS-a i nepoštovanje epidemioloških mera

Sve je više indicija da je Krizni štab zbog izbora prikrivao razmere epidemije i umanjivao njenu opasnost pa su tek nakon izbora ponovo počeli da ukazuju na brojna žarišta koja su se u međuvremenu pojavila. Tako je u određenom broju gradova – Novom Pazaru, Kragujevcu i uskoro možda i u Beogradu – ponovo uvedena vanredna situacija. Nezadovoljstvo građana načinom na koji se vlast odnosi prema epidemiji i prema njihovom zdravlju postaje sve veće i sve je veći broj snimaka verbalnih sukoba građana sa medicinskim osobljem zbog toga što satima čekaju na zdravstveni pregled.

Share
error: Sadržaj je zaštićen!!!