Vučić odgovoran za koronu – tvrdi Građanski otpor

Udruženje Građanski otpor poručilo je u performansu ispred zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije, da je Aleksandar Vučić najveći uzročnik korona virusa i da zbog toga mora da odgovara, jer je odgovoran za svakog bolesnog i preminulog posle ukidanja vanrednog stanja, piše Fonet.

građanski otpor

Foto: Printskrin N1

“Mi smo došli ovde da ukažemo na izvorište virusa koji hara Srbijom već 30 god, ali danas ima potpuno novi oblik. Vučiću, ti si najodgovorniji za ovo što se dešava, zato što su naglo prekinute sve mere, što si radio na tome da se napravi privid da je korona pobeđena. Zbog tebe i zbog vaših izbora su iznošene lažne informacije o broju preminulih i zaraženih, kako bi se stvorio utisak da je sve u redu i da građani mogu slobodno da izađu na izbore”, izjavio je predstavnik Građanskog otpora Srđan Marković.

Borićemo se da budete kažnjeni i kao korona virus izolovani u zatvorskim ćelijama

Borićemo se da budete kažnjeni i kao korona virus izolovani u zatvorskim ćelijama, poručio je Marković.

“Čak ste dozvolili vašim navijačima da idu na utakmice..Vučiću, ti si odgovoran za svakog bolesnog i umrlog posle vanrednog stanja. Vučiću, da znaš, mi ćemo se boriti da svi vi koji ste učestvovali u ovome budete kažnjeni i da kao virusi budete izolovani u zatvorskim ćelijama”, kazao je Marković.

On je apelovao na nadležne da građanima daju tačne informacije o broju umrlih i zaraženih koronavirusom.

“Da se daju informacije koliko stvarno imamo respiratora, od koga su kupljeni i za koliko novca. Građani Srbije to moraju da znaju”, naglasio je Marković.

On je najavio udruživanje raznih nevladinih organizacija, aktivista i udruženja koja se bore protiv sadašnje vlasti i formiranje „slobodne Skupštine Srbije“, kako bi se stvorio novi sistem, koji će biti na dobrobit svakog građanina.

“Da damo i podršku svim hrabrim lekarima, svim zdravstvenim radnicima koji se bore protiv ove pošasti. Želimo da se pridružimo lekarima koji daju podršku inicijativi za smenu Kriznog štaba. Da solodarno stanemo iza svih ljudi i da se prekine s progonom neistomišljenika”, kazao je Marković.

“Radimo na udruživanju svih aktivista i udruženja koji se bore za demokratičnost društva. Čuli ste za osnivanje ‘skupštine slobodne Srbije’. Tako ćemo svi zajendo da se borimo da stvorimo bolju državu i sistem koji će ići na ruku svakog građaniona, podržavati humanost i solidarnost, a ne pojedince na vlasti i njihove bratije”.

Predstavnici Građanskog otpora su kod ograde oko zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije ostavili transparente zalepljene na stiroporu, na kojima, uz Vučićevu karikaturu, piše: „Ti si COVID Srbije“.

Izvor: Fonet, N1.

spektrum kooperativa

Share
error: Sadržaj je zaštićen!!!