Vučićev miting 26. maja je skup visokog nivoa rizika – pročitajte zašto

Čemu služi Vučićev miting u trenutku kad nam škole i ulice nisu bezbedne? Protiv koga Vučić okuplja građane istog meseca kada su se u Srbiji desila 2 masovna ubistva sa velikim brojem mrtvih? Da li su učesnici tog skupa bezbedni i ko će biti odgovoran ako se nešto desi?

Vučićev miting 26. maja je skup visokog nivoa rizika

U istom mesecu kada su se u Srbiji desila dva masovna ubistva sa ukupno 17 ubijenih i 16 ranjenih, dok još uvek postoji visok nivo rizika od kopiranja onoga što su uradili maloletni ubica u školi ”Vladislav Ribnikar” i ubica iz Mladenovca, Vučićev miting 26. maja rizičan je po živote građana.

Kao da nedavne tragedije nisu dovoljne, Vučić je svoj miting zakazao na isti dan kada građani Beograda i opozicione stranke nastavljaju svoj protest protiv nasilja, što stvara rizik od sukoba između ove dve grupacije – sukoba kakav se već desio 1996. godine kada je Slobodan Milošević organizovao svoj kontra. Da podsetimo, opozicioni građanski protest protiv nasilja, koji je dvaputa do sada izveo desetine hiljada ljudi na ulicu, zakazan je za svaki petak u nedelji, sve do ispunjenja zahteva. Vučić je baš petak izabrao za svoj kontramiting kao da namerno želi da izazove sukobe među građanima.

ivica lazović

Ivica Lazović leži 1996. godine u lokvi krvi, nakon što je upucan na ulicama Beograda tokom Miloševićevog kontramitinga.

Mediji u Srbiji su svojim izveštavanjem dali na popularnosti vinovnika nedavnih masovnih ubistava i doprineli potencijalnom inspirisanju novih, trenutno prikrivenih psihopata i duševnih bolesnika koji u potaji maštaju o zločinima. Šta ako neko krene da puca na masu učesnika protesta koje Vučićeva mašinerija pretnjom i ucenama dovodi na njegov nepotreban miting!? Ko će biti odgovoran zbog ugrožavanja života građana?

miloševićev kontramiting

Hoće li Vučićev kontramiting dovesti do krvoprolića kao i Miloševićev?

Ono što nije jasno u ovom trenutku, čemu i kome, sem Vučiću, tačno služi njegov miting? Koji je cilj tog mitinga i da li je baš neophodan? Vučić je miting obrazložio željom da pokaže da može da okupi veći broj građana nego što su ga opozicione partije okupile na poslednja dva protesta protiv nasilja na kojima se okupilo više desetina hiljada ljudi. Ali da li je to ozbiljan razlog ili samo pokazatelj Vučićeve infantilnosti i neozbiljnosti?

miloševićev kontramiting

Hoće li Vučićev kontramiting dovesti do krvoprolića kao i Miloševićev?

Naša je preporuka da na sve moguće načine – bez obzira na ucene – izbegnete odlazak na Vučićev nepotrebni miting. Ako je on lud i neodgovoran, ne morate to i vi da budete.

Redakcija: Budite informisani

Share
error: Sadržaj je zaštićen!!!