Vučićev miting podrške njegovom nasilju nad građanima održaće se 26. maja

Aleksandar Vučić, protivustavni uzurpator celokupne vlasti u Srbiji, pokušaće da 26. maja još jednom lažira stvarnost u Srbiji. Na tom njegovom skupu ne samo što će se lagati o tome kako se u Srbiji živi nikad bolje i kako sadašnja vlast nije odgovorna ni za jedan problem, već će biti lažirana i podrška koju Vučić ima.

aleksandar vučić

Protivustavni uzurpator celokupne vlasti u Srbiji – Aleksandar Vučić

Danima već slušamo o pritiscima koje građani trpe kako bi se pojavili 26. maja na Vučićevom kontramitingu. Vučiću je potrebno da pokaže kako on može da okupi veći broj građana nego što se okupio 19. maja na Protestu protiv nasilja koji je organizovan na inicijativu opozicionih stranaka.

Glavna razlika između ta dva okupljanja je što su se na protestu protiv nasilja građani okupili svojevoljno kako bi izrazili nezadovoljstvo nasilnom politikom koju sprovodi vlast na čelu sa Vučićem. Na Vučićev kontramiting građani će doći pod prisilom, pretnjama, ucenama ili zbog dnevnice, odnosno da bi im bilo plaćeno. Kasting agencije već su dobile narudžbinu za određenim brojem statista koji će na Vučićevom kontramitingu glumiti građane koji su došli da mu daju podršku. Od sportskih udruženja koja su dobila novac od svojih gradova za svoje aktivnosti sada se traži da vode svoje članove na miting podrške Vučiću. Pretnje otkazom zaposlenima u državnoj službi već su dobro poznate metode ucenjivanja koje koristi SNS.

Vučićev kontramiting nije skup nade već skup podrške nasilju

Vučić svoj kontramiting pokušava iz petnih žila da predstavi ”skupom nade”. Čovek koji je već više od 10 godina na vlasti želi da se narod i dalje nada kako će nekad živeti bolje. Kao što se u narodu kaže, nada umire poslednja a sa Vučićem na vlasti bilo kakva nada u bolju budućnost već je umrla.

Vučićev kontramiting 26. maja nije potreban nikome sem njemu koji je uplašen da će izgubiti vlast koja je uništila Srbiju i život u njoj. On se svakog dana obraća preko televizije građanima i, za razliku od opozicije kojoj nije dozvoljeno da se pojavi na medijima sa nacionalnom frekvencijom, sve što ima može da kaže građanima. Nije potrebno da se toliki novac troši na silne autobuse, sendviče i dnevnice koji će dovoziti građane kako bi se lažirala ljubav naroda prema vođi.

Vučić mora da odgovora zbog brojnih kršenja Ustava i zloupotrebe predsedničkih ingerencija

Ustavne ingerencije predsednika Srbije su protokolarne i usko definisane. Vučićevo preuzimanje vlasti nad celokupnim političkim i društvenim životom u Srbiji je protivustavno a time i nezakonito. Kršenje Ustava i protivustavna uzurpacija celokupne vlasti je samo jedna od stavki zbog koje bi Vučić trebalo da odgovara kada padne sa vlasti. Sudskim dokazivanjem njegovog korišćenja državnih resursa da bi stvorio ličnu diktaturu i sopstveni kult ličnosti, kao i odgovarajućom zatvorskom kaznom, sprečiće se ponavljanje uzurpacije vlasti u budućnosti Srbije.

Pored Vučića treba da odgovara i svako ko je ucenama ili pretnjama ispunio kvotu učesnika na kontramitingu

Građani treba da prikupe dokaze protiv onih koji ih primoravaju i ucenjuju da idu na Vučićev protest. Kad-tad će se povesti sudski procesi protiv onih koji na nezakonit način prisiljavaju građane, pre svega zaposlene u državnoj upravi, i ti će dokazi biti potrebni. SNS koordinatori i direktori javnih preduzeća koji ucenjuju svoje zaposlene će kad-tad odgovarati.

Share
error: Sadržaj je zaštićen!!!