Za pet dana pet mladih, nevakcinisanih preminulo u kovid bolnici

“U bolnici ima više od 800 ljudi, 86 je u jedinicama intenzivne nege, od kojih je 60 intubirano i nalaze se u najtežem mogućem kliničkom stanju”, rekla je Adžić Vukičević.

tatjana adžić vukićević

Dr Tatjana Adžić Vukičević

U kovid bolnici u Batajnici u poslednjih pet dana bitku sa koronavirusom izgubilo je petoro mladih nevakcinisanih, od kojih je najstariji imao 26 godina, a nisu imali pridružene bolesti, izjavila je direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević.

U poslednjih pet dana bitku sa koronavirusom izgubilo je petoro mladih nevakcinisanih, od kojih je najstariji imao 26 godina

Tatjana Adžić Vukičević je za Tanjug rekla da je situacija u bolnici veoma teška i zabrinjavajuća, navodeći da sada u toj zdravstvenoj ustanovi, u odnosu na početak leta, ima čak do 20 puta više bolesnika.

“U bolnici ima više od 800 ljudi, 86 je u jedinicama intenzivne nege, od kojih je 60 intubirano i nalaze se u najtežem mogućem kliničkom stanju”, rekla je Adžić Vukičevićeva.

Dodala je da su ostali pacijenti u jedinicama poluintenzivnog lečenja, na kojima je nešto manje od 10 odsto vakcinisanih.

Adžić Vukičevićeva naglašava da se svi vakcinisani oporave i da su u znatno lakšem stanju.

Adžić Vukičevićeva naglašava da se svi vakcinisani oporave i da su u znatno lakšem stanju.

Povećan broj zaraženih kovidom verovatno je posledica okupljanja i proslava, kaže direktorka kovid bolnice u Batajnici.

Istakla je da su to pacijenti koji su boravili kod kuće u jako teškom kliničkom stanju i sa visokom temperaturom, a nisu se javili na vreme lekaru.

Dodaje da je i stopa smrtnosti sada dva puta veća nego u prethodnim talasima, navodeći da je to posledica novog delta soja i slabijeg odziva za vakcinaciju.

Dodaje da je i stopa smrtnosti sada dva puta veća nego u prethodnim talasima, navodeći da je to posledica novog delta soja i slabijeg odziva za vakcinaciju.

Кako navodi, na dnevnom nivou sada ima minimum 60 prijema, a juče ih je bilo 74.

“Svaki dan imamo između 30 i 40 otpusta”, dodala je Adžićeva.

Navela je i da gotovo da nema praznih postelja i da kovid bolnica u Batajnici ima i jednu porodilju i tri trudnice.

“One se porode u drugim zdravstvenim ustanovama, u kovid odeljenjima i odmah po porođaju dolaze kod nas”, rekla je Adžićeva.

Кaže i da u toj zdravstvenoj ustanovi nema pacijenata koji su već preležali koronavirus.

U kovid bolnici u Batajnici radi hirurška sala za sve operacione procese, u slučaju infarkta, kao i koronarografije, a ugrađuju se i stentovi, navodi Adžić Vukičevićeva.

spektrum kooperativa

Share
error: Sadržaj je zaštićen!!!