Juneći gulaš je jedno od onih jela koje svaka domaća kuhinja rado priprema. Ovaj bogat i aromatičan obrok, pun sočnog mesa i povrća, idealan je za hladnije dane kada želimo nešto što će nas ugrejati i zasititi. Priprema zahteva malo vremena i strpljenja, ali rezultat je vredan svakog minuta – gulaš koji se topi u ustima i oduševljava svakim zalogajem. Bilo da ga poslužite uz hleb, testeninu ili pire krompir, ovaj tradicionalni recept postaje nezaobilazan favorit na porodičnom stolu.
Na početku pripremti sve potrebne sastojke za gulaš
U posudu sipati malo maslinovog ulja da se ugreje
Zatim dodati luk
I odmah nakon luka dodati i meso
Na tihoj vatri ostaviti da se dinsta 15 minuta
Nakon 15 minuta promešati i dodati deo bujona da se krčka još 20 minuta
Za to vreme dok se gulaš krčka spremiti specijalan dodatak od belog luka, slanine i peršuna koji ćete na kraju dodati gulašu
posle 35 minuta dinstanja dodati šargarepu i ostaviti da se krčka još sat i po vremena
Nakon sat i po kuvanja meso je kuvano, i ostaje da se gulaš završava
Dodavati začine po želji, so, vegeta, slatke paprike, bibera, pa i ljute paprike po želji
Dodati malo kuvanog paradajza, može i pire paradajz ako više volite
I na kraju dodati specijalni dodatak koji će ovaj gulaš učiniti posebnim
Gulaš je gotov i spreman je za serviranje i degustaciju. Prijatno!
Video
Notes
Važno je napomenuti da se za pripremu ovog gulaša ne koristi brašno kako bi ga učinilo gušćim, u tu svrhu se koristi veća količina luka, pa je samim tim i ovaj specijalitet mnogo zdraviji.