Go Back
+ servings
Juneći gulaš recept

Juneći gulaš

Juneći gulaš je jedno od onih jela koje svaka domaća kuhinja rado priprema. Ovaj bogat i aromatičan obrok, pun sočnog mesa i povrća, idealan je za hladnije dane kada želimo nešto što će nas ugrejati i zasititi. Priprema zahteva malo vremena i strpljenja, ali rezultat je vredan svakog minuta – gulaš koji se topi u ustima i oduševljava svakim zalogajem. Bilo da ga poslužite uz hleb, testeninu ili pire krompir, ovaj tradicionalni recept postaje nezaobilazan favorit na porodičnom stolu.
Nema ocenu
Vreme pripreme 20 minutes
Vreme pravljenja 2 hours 30 minutes
Course Glavno jelo
Cuisine Srbska
Porcija 6 osoba
Calories 527 kcal

Sastojci
  

  • 800 g juećeg mesa
  • 800 g crnog luka
  • 7 kom belog luka
  • 2 kom šargarepe
  • 50-100 g slanine
  • 1 bujon juneći
  • 500 ml kuvanog paradajza
  • 1 veza peršunovog lista
  • 2 kom ljute papričice po želji ko voli ljuto

Instrukcije
 

  • Na početku pripremti sve potrebne sastojke za gulaš
    Juneći gulaš - originalni recept
  • U posudu sipati malo maslinovog ulja da se ugreje
    Juneći gulaš
  • Zatim dodati luk
  • I odmah nakon luka dodati i meso
  • Na tihoj vatri ostaviti da se dinsta 15 minuta
  • Nakon 15 minuta promešati i dodati deo bujona da se krčka još 20 minuta
  • Za to vreme dok se gulaš krčka spremiti specijalan dodatak od belog luka, slanine i peršuna koji ćete na kraju dodati gulašu
  • posle 35 minuta dinstanja dodati šargarepu i ostaviti da se krčka još sat i po vremena
  • Nakon sat i po kuvanja meso je kuvano, i ostaje da se gulaš završava
  • Dodavati začine po želji, so, vegeta, slatke paprike, bibera, pa i ljute paprike po želji
  • Dodati malo kuvanog paradajza, može i pire paradajz ako više volite
  • I na kraju dodati specijalni dodatak koji će ovaj gulaš učiniti posebnim
  • Gulaš je gotov i spreman je za serviranje i degustaciju. Prijatno!
    Juneći gulaš

Video

Notes

Važno je napomenuti da se za pripremu ovog gulaša ne koristi brašno kako bi ga učinilo gušćim, u tu svrhu se koristi veća količina luka, pa je samim tim i ovaj specijalitet mnogo zdraviji. 

Nutritivna vrednost

Serving: 450gCalories: 527kcalCarbohydrates: 16.7gProtein: 35gFat: 32.3gTrans Fat: 2gSugar: 7gVitamin A: 4IUVitamin C: 30mgIron: 6mg
Keyword glavno jelo, gulaš, jela od mesa, juneci gulas
Da li ste probali ovaj recept?Pišite nam vaše mišljenje.