Rum Kasato
Rum kasato se pravi od pire krompira, mlevene plazme, čokolade, margarina, šećera u prahu, kakaa i ruma. Smesa se oblikuje u kalupu, a nakon hlađenja prekriva čokoladnom glazurom od mlečne čokolade i slatke pavlake.
Vreme pripreme 10 minutes Minuta
Vreme pravljenja 30 minutes Minuta
Jelo Dezert
Kuhinja Srbska
Porcija 8
Kalorije 629 kcal
- 200 g pire krompira
- 200 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 150 g mlevene plazme
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike kakao praha
- 100 ml ruma
- 200 g čokolade za glazuru
- 150 ml slatke pavlake
U većoj posudi sjedinite ohlađeni pire krompir sa šećerom u prahu, margarinom i kakao prahom.
Dodajte mleveni keks i rastopljenu čokoladu, pa dobro izmešajte.
Zatim sipajte rum i promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Oblikujte smesu u kalupu i stavite u frižider da se stegne
Pripremite glazuru tako što ćete zagrejati slatku pavlaku, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Prelijte kolač glazurom i vratite u frižider da se potpuno ohladi.
Nakon nekoliko sati, kolač je spreman za služenje!
Serving: 150gCalories: 629kcalCarbohydrates: 667gProtein: 5gFat: 37.2gSugar: 459g
Tagovi kolač koji se ne peče, kolač od krompira, plazma keks, rum, rum kasato, sitni kolači