Go Back
+ servings
Urnebes salata u činiji

Urnebes salata

Marina DobićMarina Dobić
Urnebes salata je tradicionalni specijalitet srpske kuhinje, karakteristična po svom pikantnom ukusu, koji se pravi od sira, paprike i začina. Neizostavan je deo slavske trpeze, jer savršeno upotpunjuje raznovrsna jela, a posebno se služi uz pečenje.
Nema ocenu
Vreme pripreme 10 minutes
Vreme pravljenja 5 minutes
Jelo Salata
Kuhinja Srbska
Porcija 6 osoba
Kalorije 250 kcal

Sastojci
  

  • 500 g sitnog sira
  • 4 kašike ajvara
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašikica soli
  • 1 kašikica bibera
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašikica ljute tucane paprike
  • 1 kašikica crvene slatke paprike

Instrukcije
 

  • Priprema sastojaka: U veću posudu stavite sitan sir, na koji redom dodajete iseckan beli luk, ajvar, ulje, ljutu i slatku papriku, so i biber.
    pravljenje urnebes salate
  • Priprema salate: Sve sastojke dobro promešajte žicom. Na kraju probajte i ukoliko vam nije dovoljno ljuto ili slano, pojačajte sa paprikom ili soli.
    urnebes salata
  • Serviranje: Urnebes salatu možete služiti u manjim činijama, a najbolje se slaže uz pečenje.
    recept za urnebes salatu

Video

Notes

Zbog jednostavnosti pripreme i bogatog ukusa, urnebes salata se nalazi na slavskim trpezama, uz roštilj ili kao predjelo. Njena kombinacija sira, ajvara i začina čini je idealnim spojem kremaste teksture i ljutkaste arome, savršenim za ljubitelje jakih ukusa.

Nutritivna vrednost

Serving: 1porcijaCalories: 250kcalCarbohydrates: 4gProtein: 10gFat: 20gFiber: 1gSugar: 1g
Tagovi ajvar, ljuta tucana paprika, urnebes salata
Da li ste probali ovaj recept?Pišite nam vaše mišljenje.