Nema slave ni prazničnog ručka bez ruske salate. Služi se kao hladno predjelo ili dodatak uz pečenje. Priprema se lako i relativno brzo, pa hajde da vidimo ovaj klasičan recept za rusku satatu.
Kuvanje povrća: Zamrznutu mešavinu za rusku salatu stavite u ključalu vodu i kuvajte oko 10-15 minuta dok povrće ne omekša. Nakon toga, ocedite i ostavite da se ohladi.
Priprema ostalih sastojaka: Dok se povrće kuva, a zatim hladi, iseckajte šunkaricu, kiseli krastavac, dok kuvana jaja možete izrendati na rendi.
Mešanje: U veću posudu stavite povrće, šunkaricu, krastavce i jaja. Dodajte majonez, pavlaku i senf i pažljivo promešajte da se svi sastojci sjedine. Po ukusu možete dodati malo soli i bibera, ako želite bogatiji ukus.
Hlađenje: Rusku salatu stavite u frižider da se ohladi pre serviranja, kako bi se svi ukusi lepo sjedinili.
Video
Notes
Ne morate čekati neko slavlje da pravite rusku salatu!Lagana je i osvežavajuća, a ja se nadam da će vam ovaj recept biti od koristi.