Ruska salata
Marina Dobić
Nema slave ni prazničnog ručka bez ruske salate. Služi se kao hladno predjelo ili dodatak uz pečenje. Priprema se lako i relativno brzo, pa hajde da vidimo ovaj klasičan recept za rusku satatu.
Vreme pripreme 30 minutes Minuta
Vreme pravljenja 30 minutes Minuta
Course Prilog, Salata
Cuisine Mediteranska
Porcija 6
Calories 170 kcal
- 1 kom mešavina za rusku salatu
- 400 gr šunkarice
- 3 kom jaja
- 180 ml kisele pavlake
- 300 g majoneza
- 300 g kiselih krastavčića
- 1 kašika senfa
- 1 kašika soli
Kuvanje povrća: Zamrznutu mešavinu za rusku salatu stavite u ključalu vodu i kuvajte oko 10-15 minuta dok povrće ne omekša. Nakon toga, ocedite i ostavite da se ohladi.
Priprema ostalih sastojaka: Dok se povrće kuva, a zatim hladi, iseckajte šunkaricu, kiseli krastavac, dok kuvana jaja možete izrendati na rendi.
Mešanje: U veću posudu stavite povrće, šunkaricu, krastavce i jaja. Dodajte majonez, pavlaku i senf i pažljivo promešajte da se svi sastojci sjedine. Po ukusu možete dodati malo soli i bibera, ako želite bogatiji ukus.
Hlađenje: Rusku salatu stavite u frižider da se ohladi pre serviranja, kako bi se svi ukusi lepo sjedinili.
Ne morate čekati neko slavlje da pravite rusku salatu!
Lagana je i osvežavajuća, a ja se nadam da će vam ovaj recept biti od koristi.
Serving: 100gCalories: 170kcalCarbohydrates: 15gProtein: 5gFat: 13gFiber: 2g
Keyword Klasična ruska salata, prilog, recept za krofne, ruska salata, salata