Ruska salata
Marina DobićNema slave ni prazničnog ručka bez ruske salate. Služi se kao hladno predjelo ili dodatak uz pečenje. Priprema se lako i relativno brzo, pa hajde da vidimo ovaj klasičan recept za rusku satatu.
Nema ocenu
Vreme pripreme 30 minutes Minuta
Vreme pravljenja 30 minutes Minuta
Jelo Prilog, Salata
Kuhinja Mediteranska
Porcija 6
Kalorije 170 kcal
Sastojci
- 1 kom mešavina za rusku salatu
- 400 gr šunkarice
- 3 kom jaja
- 180 ml kisele pavlake
- 300 g majoneza
- 300 g kiselih krastavčića
- 1 kašika senfa
- 1 kašika soli
Instrukcije
- Kuvanje povrća: Zamrznutu mešavinu za rusku salatu stavite u ključalu vodu i kuvajte oko 10-15 minuta dok povrće ne omekša. Nakon toga, ocedite i ostavite da se ohladi.
- Priprema ostalih sastojaka: Dok se povrće kuva, a zatim hladi, iseckajte šunkaricu, kiseli krastavac, dok kuvana jaja možete izrendati na rendi.
- Mešanje: U veću posudu stavite povrće, šunkaricu, krastavce i jaja. Dodajte majonez, pavlaku i senf i pažljivo promešajte da se svi sastojci sjedine. Po ukusu možete dodati malo soli i bibera, ako želite bogatiji ukus.
- Hlađenje: Rusku salatu stavite u frižider da se ohladi pre serviranja, kako bi se svi ukusi lepo sjedinili.
Video
Notes
Ne morate čekati neko slavlje da pravite rusku salatu!
Lagana je i osvežavajuća, a ja se nadam da će vam ovaj recept biti od koristi.
Nutritivna vrednost
Serving: 100gCalories: 170kcalCarbohydrates: 15gProtein: 5gFat: 13gFiber: 2g
Tagovi Klasična ruska salata, prilog, recept za krofne, ruska salata, salata
Da li ste probali ovaj recept?Pišite nam vaše mišljenje.
Povezani članci:
- Brzi i jeftini kolači za svaki dan koje morate da probate
- Top 10 spa centara u Srbiji koje morate posetiti
- Osnove savršenog recepta za urnebes - Vodič za početnike
- Najbolji lusteri za dnevni boravak 2024 - Stilovi,…
- 5 Razloga zašto je kinoa superhrana
- Vodič za početnike - Kako pripremiti carsku pitu (Recept)