Informisani Favicon
recept za karbonaru
Recepti

Recept za savršene špagete karbonara – Korak po korak

  Špagete karbonara su praktično rešenje za brz i ukusan ručak ili večeru. Sa svega nekoliko sastojaka i minimalnim vremenom pripreme, možete napraviti jelo koje je kremasto, bogato i sito. Bilo da ste u žurbi ili jednostavno želite nešto jednostavno, karbonara je savršen balans između lakoće pripreme i vrhunskog ukusa.

Sveti Luka ili Noć veštica
Zanimljivosti

Sveti Luka ili Noć veštica – Šta slavite?

Kraj oktobra svake godine u Srbiji donosi zanimljiv izbor: Sveti Luka ili Noć veštica, hoćemo li na ulice izaći obučeni kao veštice i vampiri, ili ćemo kao što su naši preci vekovima radili, obeležiti Svetog Luku u miru i toplini svoga doma. Pošto se kraj oktobra bliži vreme je da uporedimo ova dva praznika, ukoliko

Balayage ili ombre – koja tehnika je bolja za Vas
Lepota i zdravlje

Balayage ili ombre – koja tehnika je bolja za Vas?

Želite da osvežite svoju kosu ali ste u dilemi da li da izaberete balayage ili ombre. Obe tehnike su veoma popularne i sjajno izgledaju, međutim u nekim stvarima se razlikujuju. U  prethodnom tekstu sam vam pisala samo o balayage tehnici, dok ću vam u ovom uporediti ove dve tehnike i vama na volju ostaviti koju

Recept za musaku
Recepti

Kako napraviti savršenu musaku – Recept i kompletan vodič

  Musaka je ukusno i jednostavno jelo, idealno za ručak. Kombinacija slojeva krompira, mlevenog mesa i začina čini je bogatim i hranljivim obrokom koji lako zadovoljava glad. Priprema se brzo i lako, a može se unapred spremiti i podgrejati, što je čini praktičnim rešenjem za užurbane dane.

Šta je Balayage - Sve što treba da znate o ovom trendu
Lepota i zdravlje

Šta je Balayage – Sve što treba da znate o ovom trendu

Balayage je tehnika koja daje prirodan i sofisticiran izgled, bez naglih i dramatičnih prelaza u boji što je savršeno za sve žene koje žele nešto sveže. Ako ste u potrazi za savršenom promenom izgleda vaše kose, onda je balayage tehnika stvorena za vas. Ova tehnika je osvojila srca mnogih žena, uključujući i mene. Nakon mnogo

Recepti

Recept za kuvano vino – korak po korak

  Kuvano vino je topli napitak koji se priprema kuvanjem crnog vina sa začinima poput cimeta, karanfilića, muskatnog oraščića i kore pomorandže. Ovaj aromatični napitak popularan je u zimskim mesecima, posebno tokom praznika, jer pruža osećaj topline.

recept za čupavce
Recepti

Jednostavan recept za klasične čupavce

Čupavci su popularan kolač u balkanskoj kuhinji, sastavljen od mekanih kocki biskvita koje se umaču u čokoladni preliv i potom uvaljaju u kokos. Njihova kombinacija sočnog biskvita i bogate čokolade čini ih savršenim desertom za razne prilike.

Točkovi u industriji - Kako povećati trajnost i smanjiti otpade
Zanimljivosti

Točkovi u industriji – Kako povećati trajnost i smanjiti otpade

Točkovi u industriji su neizostavni alat koji igra ulogu u raznim sektorima kao što su proizvodnja, transport, skladištenje i mnogi drugi. Možda točkovi nisu ono što će vam pasti prvo na pamet kada pomislite na ove sektore, ali realnost je da su veoma bitni. Ukoliko se bavite poslom koji zahteva upotrebu točkova, sigurno ste se

E-commerce sajt
Edukacija

Kako napraviti e-commerce sajt u 10 jednostavnih koraka

Danas skoro svaki biznis ima online prodavnicu, a ako nemate tu opciju, kupac može lako odustati. Zašto bi neko gubio vreme u prodavnici kada uz nekoliko klikova može da dobije proizvod na kućni prag za dan-dva? E-commerce ima jasne prednosti: manja početna ulaganja, rad 24/7, kupci širom zemlje (ili sveta), i ogroman deo prodaje sada

Kolač koh
Recepti

Koh – Korak po korak vodič za početnike

  Koh od griza je tradicionalni kolač koji se priprema od jednostavnih sastojaka koje svako domaćinstvo ima. Ovaj desert je omiljen zbog svog blagog ukusa i lakoće pripreme, a često se služi kao lagana poslastica u domaćinstvima.

Najnoviji artikli

Zapratite nas na Fejsbuku!

Budite u toku sa najnovijim vestima i pričama! Pridružite se našoj zajednici:

Saznajte više o nama

Zanima vas ko stoji iza Informisani.rs i zašto radimo ovo što radimo?