Lazanje
Marina DobićLazanje su jedno od najpopularnijih jela italijanske kuhinje, savršen spoj testenine, soseva, mesa i rastopljenog sira. Ovaj recept vodi vas korak po korak kako da napravite sočne, ukusne lazanje koje će oduševiti celu porodicu.
Nema ocenu
Vreme pripreme 30 minutes Minuta
Vreme pravljenja 40 minutes Minuta
Jelo Glavno jelo
Kuhinja Italijanska
Porcija 6 osoba
Kalorije 975 kcal
Sastojci
- 1 kom crnog luka
- 1 kašika biljne masti
- 3 čena belog luka
- 1 kg mlevenog mesa
- 400 g paradajz sosa
- 300 g krem sira
- 1 kom jaje
- 10 g suvog mlevenog belog luka
- 100 g parmezana
- 6 kom listova za lazanje
- 400 g mocarela sira
Instrukcije
- Priprema mesa i luka: U tiganju otopite biljnu mast i propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte seckani beli luk i propržite kratko, oko 1 minut. Zatim dodajte mleveno meso i začine (so, biber, suvu papriku, bilje po ukusu). Pržite meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
- Dodavanje paradajza: Kada je meso gotovo, dodajte paradajz sos i kuvajte na srednjoj vatri 10-15 minuta dok se sos ne zgusne.
- Priprema fila od krem sira: U posebnoj posudi pomešajte krem sir, jaje i suvi mleveni beli luk. Dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine. U tu smesu možete dodati sitno iseckane listove peršuna. Takođe, izrendan parmezan sjedinite sa tom smesom.
- Sklapanje lazanja: Uzmite pleh za pečenje i premažite ga mašću ili uljem. Na dno pleha stavite sloj mesnog fila, zatim položite listove za lazanje, zatim dodajte sloj fila od krem sira. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke, završavajući sa mesnim sosom na vrhu.
- Dodavanje mocarele: Preko poslednjeg sloja lazanja, narendajte mocarela sir.
- Pečenje: Rernu zagrejte na 180°C i pecite lazanje 30-40 minuta, dok sir na vrhu ne postane zlatno-smeđ.
- Serviranje: Ostavite lazanje da se malo ohlade pre sečenja, kako bi se lakše servirale.
Video
Notes
Od začina dodajem so, mleveni crni biber, sušena mlevena paprika, suvo mleveno bilje provansa, peršun po ukusu.
Ova ukusna i zasitna poslastica savršena je za porodične ručkove i okupljanja, jer se lako priprema u većim količinama i može se unapred skuvati. Lazanje su poznate po svojoj sočnosti i bogatom ukusu, što ih čini omiljenim izborom ljubitelja hrane širom sveta.
Nutritivna vrednost
Serving: 1porcijaCalories: 975kcalCarbohydrates: 35gProtein: 60gFat: 65gCholesterol: 240mgFiber: 4gSugar: 6g
Tagovi ideja za ručak, Lazanje, meso, testenina
Da li ste probali ovaj recept?Pišite nam vaše mišljenje.
Povezani članci:
- Domaća sarma sa suvim rebrima - Recept i trikovi
- Sveti Luka ili Noć veštica - Šta slavite?
- Kako napraviti savršenu musaku - Recept i kompletan vodič
- Sarmijada Bačka Topola 2024 - Spoj tradicije i gurmanluka
- Brzi i jeftini kolači za svaki dan koje morate da probate
- Crni petak 2024 - Sve što treba da znate o najvećem…