Uzmi račun i pobedi – Osvoji nagrade uz fiskalnu odgovornost

Nagradna igra uzmi racun i pobedi

Uzmi račun i pobedi nagradna igra je jedna od najpopularnijih inicijativa u Srbiji koja se pokreće sa ciljem podizanja svesti o važnosti uzimanja fiskalnih računa, ali i kao deo borbe protiv sive ekonomije.

Prvo izvlačenje u drugom jesenjem krugu nagradne igre biće održano u subotu 26. oktobra, a poslednje izvlačenje u subotu 23. novembra. Sva izvlačenja će biti emitovana na RTS-u subotom u 18h.

U ovom krugu nagradne igre biće održano pet izvlačenja u kojima će biti dodeljeno ukupno 10 stanova u Begradu u naselju „Zemunske kapije„.  U ovom kolu dodeljuju se dva jednoiposobna, pet trosobnih i jedan četvorosobni dupleks. Ukupna vrednost nagradnog fond iznosi oko 1,9 miliona evra.

U ovom kolu nagradne igre učestvuju svi računi koji su poslati u prvom kolu ali nisu izvučeni, kao i računi koji su poslati u međuvremenu po završetku prvog kruga.

Ova nagradna igra, koja se sprovodi već nekoliko godina, privukla je pažnju građana zahvaljujući izdašnim nagradama i jednostavnom načinu učestvovanja. Uz fiskalne račune kao osnovno sredstvo za prijavu, učesnici imaju priliku da osvoje vredne nagrade.

1. Istorijat nagradne igre

Istorijat nagradne igre
Istorijat nagradne igre Izvor: alo.rs

2017. godine je prvi put pokrenuta ova nagradna igra, kada je država krenula sa ozbiljnom kampanjom za suzbijanje sive ekonomije. Ideja je tada bila da se građani podstaknu da uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine i na taj način „nateraju“ trgovce i pružaoce usluga da im izdaju račune i da redovno prijavljuju svoje prihode.

Od te 2017. godine, nagradna igra je održana u nekoliko ciklusa a svaki put broj učesnika je bio sve veći.

Ovu nagradnu igru privlačnom čini jednostavan način učestvovanja, slanjem određenog broja fiskalnog računa i slipova putem aplikacije.

2. Pravila igre

Nagradna igra uzmi racun i pobedi
Pravila nagradne igre su vrlo jednostavna – Izvor:udarnavest.rs

Pravila nagradne igre su jednostavna: potrebno je prikupiti i poslati najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova putem zvanične mobilne aplikacije Uzmi račun i pobedi, koja je dostupna za preuzimanje na Android i iOS uređajima. Alternativno, računi se mogu poslati i putem pošte, u odgovarajućim kovertama koje se obezbeđuju u poštama širom zemlje.

Računi koji se šalju moraju biti izdati od strane firmi koje posluju u skladu sa fiskalnim zakonodavstvom, a validni su samo oni računi koji nisu stariji od nekoliko meseci u trenutku slanja. Još jedan važan detalj jeste da korišćenje kartica prilikom plaćanja pruža dvostruku šansu za pobedu, što dodatno podstiče građane da koriste bezgotovinska plaćanja.

Nagradni fondovi su takođe izuzetno privlačni – od stanova, preko automobila, do tehničke opreme i drugih vrednih nagrada. Pobednici se biraju nasumičnim izvlačenjem koje se obavlja pred kamerama, uz nadzor stručne komisije, što dodatno osigurava transparentnost celokupnog procesa.

3. Društveni i ekonomski značaj

Glavni cilj nagradne igre
Glavni cilj nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ je suzbijanje sive ekonomije

Nagradna igra Uzmi račun i pobedi nije samo zabava za građane, već ima i ozbiljan društveni i ekonomski značaj. Jedan od glavnih ciljeva ove inicijative jeste suzbijanje sive ekonomije, odnosno borba protiv neprijavljivanja prihoda i neizdavanja fiskalnih računa. Na ovaj način, država obezbeđuje veće prihode u budžetu, koji se potom mogu koristiti za javne projekte i poboljšanje infrastrukture.

Takođe, ova inicijativa podiže svest kod građana o važnosti fiskalne discipline i jača poverenje u institucionalne mehanizme. Građani postaju aktivni učesnici u kontroli poštovanja zakona i pravila, što je korak ka stvaranju odgovornijeg društva.

4. Tehnološke inovacije

Aplikacija uzmi racun i pobedi
Aplikacija Uzmi račun i pobedi je dostupna za Andorid i iOS uređaje                                            Izvor: .novosti.rs

Jedna od inovacija koja je značajno unapredila učešće u nagradnoj igri jeste uvođenje mobilne aplikacije. Aplikacija Uzmi račun i pobedi omogućava jednostavno slanje računa skeniranjem QR koda sa fiskalnog računa, što je znatno olakšalo proces prijave. Ova aplikacija je postala veoma popularna među građanima jer je brz način da se učestvuje, bez potrebe za slanjem računa putem pošte.

Takođe, aplikacija omogućava korisnicima da prate status svojih prijava, kao i da dobijaju informacije o datumu izvlačenja nagrada i drugim relevantnim detaljima vezanim za nagradnu igru.

5. Perspektiva za budućnost

Mobilni novčanik
Mobilni novčanik

Kako se nagradna igra Uzmi račun i pobedi razvija iz godine u godinu, postavlja se pitanje kako će se dalje unapređivati. Jedan od pravaca razvoja mogao bi biti uvođenje novih nagrada koje bi bile atraktivne različitim grupama stanovništva, kao i dodatne olakšice za učešće putem digitalnih platformi.

Takođe, moguće je da će u budućnosti nagradna igra uključiti i druge vidove plaćanja, poput mobilnih novčanika ili kriptovaluta, što bi dodatno povećalo broj učesnika i omogućilo lakše praćenje transakcija.

Za kraj

Nagradna igra Uzmi račun i pobedi je postala deo svakodnevice mnogih građana Srbije, nudeći ne samo vredne nagrade, već i mogućnost da se aktivno učestvuje u borbi protiv sive ekonomije. Sa svakim novim ciklusom, interesovanje za igru raste, a jednostavna pravila i vredne nagrade čine ovu igru jednom od najuspešnijih kampanja te vrste u zemlji.

Pročitajte još:

Ostavi komentar

Najnovije