Rum Kasato – Recept za brzi kolač bez pečenja

Rum kasato recept
Rum kasato recept

Rum Kasato

Rum kasato se pravi od pire krompira, mlevene plazme, čokolade, margarina, šećera u prahu, kakaa i ruma. Smesa se oblikuje u kalupu, a nakon hlađenja prekriva čokoladnom glazurom od mlečne čokolade i slatke pavlake.
Nema ocenu
Vreme pripreme 10 minutes
Vreme pravljenja 30 minutes
Jelo Dezert
Kuhinja Srbska
Porcija 8
Kalorije 629 kcal

Sastojci
  

  • 200 g pire krompira
  • 200 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 150 g mlevene plazme
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike kakao praha
  • 100 ml ruma
  • 200 g čokolade za glazuru
  • 150 ml slatke pavlake

Instrukcije
 

  • U većoj posudi sjedinite ohlađeni pire krompir sa šećerom u prahu, margarinom i kakao prahom.
  • Dodajte mleveni keks i rastopljenu čokoladu, pa dobro izmešajte.
  • Zatim sipajte rum i promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
  • Oblikujte smesu u kalupu i stavite u frižider da se stegne
  • Pripremite glazuru tako što ćete zagrejati slatku pavlaku, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
  • Prelijte kolač glazurom i vratite u frižider da se potpuno ohladi.
  • Nakon nekoliko sati, kolač je spreman za služenje!

Video

Nutritivna vrednost

Serving: 150gCalories: 629kcalCarbohydrates: 667gProtein: 5gFat: 37.2gSugar: 459g
Tagovi kolač koji se ne peče, kolač od krompira, plazma keks, rum, rum kasato, sitni kolači
Da li ste probali ovaj recept?Pišite nam vaše mišljenje.
Picture of Milica Stefanović

Milica Stefanović

Ćao, ja sam Milica, urednica sam na sajtu Informisani. Diplomirani ekonomista sam po struci, moja prva velika ljubav i neostvarena želja je da postanem novinar. Posle 3 godine provedene na Fakultetu politčkih nauka život me odveo u drugom smeru, ali ipak mi se pružila prilika da bar delić onoga što sam želela i tamo naučila ostvarim pišući za ovaj portal. Razne su sfere mog interesovanja, od informacija koje čine našu svakodnevnicu, pa do raznovrsnih ženskih tema. Veliki sam ljubitelj cveća, prirode, zdravog načina života, i na ovaj način ću pokušati i vama čitaocima da prenesem korisne i vredne informacije koje posedujem.

Podelite :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ostavi komentar

Recipe Rating




Saznajte više o nama

Zanima vas ko stoji iza Informisani.rs i zašto radimo ovo što radimo?

Najnoviji artikli

Zapratite nas na Fejsbuku!

Budite u toku sa najnovijim vestima i pričama! Pridružite se našoj zajednici: