Najbolji lusteri za dnevni boravak po preporuci dizajnera enterijera

Najbolji lusteri za dnevni boravak po preporuci dizajnera enterijera

Šta prvo primerite kada uđete u dnevni boravak? To nisu kauč, tepih ili slike na zidu, već svetlost. Svetlost oblikuje atmosferu i stvara prvi utisak. A pravi luster? To nije samo izvor svetlosti. To je detalj koji podiže ceo prostor, daje mu karakter i postavlja pravi ton. Zato biste trebali saznati više o tome koji su najbolji lusteri za dnevni boravak.

Dizajneri enterijera znaju da je izbor lustera mnogo više od estetike. To je način da vaš dnevni boravak zasija u pravom svetlu.

Pa, koji su to najbolji lusteri za dnevni boravak? U nastavku ćemo podeliti preporuke domaćih i svetskih majstora dizajna, koji tačno znaju kako da od vašeg prostora naprave remek-delo.

Artemida pirce luster

Artemida Pirce Lusteri za dnevni boravak
Source: novolux.rs

Poznata dizajnerka enterijera Sonja Brstina često preporučuje Artemida Pirce luster zbog njegovog jedinstvenog i modernog izgleda.

Ona voli ovaj model lustera za dnevni boravak prvenstveno zbog toga što predstavlja pravo umetničko delo na plafonu.

Iako moderan, Artemida Pirce luster se može uklopiti i u klasični dizajn.

Kare parecchi art henge luster

Kare Parecchi Art Henge Luster
Source: kare-design.com

Aleksandra Đipanov je poznata domaća dizajnerka enterijera koja uvek ide korak dalje u kreiranju prostora sa snažnim vizuelnim identitetom.

Njen izbor u kategoriji najbolji lusteri za dnevni boravak je Kare Parecchi Art Henge Luster pre svega zbog svog ekstravagantnog izgleda.

Takođe, bitno je napomenuti da je ovaj model unikatan i zbog činjenice da se ne montira na plafon već na zid.

Savršeno će se ukopiti iza sofe, ali ga možete postaviti i u suprotnom delu prostorije i uživate u pogledu dok se odmarate u dnevnom boravku.

Nowodvorski profile iris

Nowodvorski Profile IRIS
Source: allegro.pl

Najzanimljivije je to što je ovaj model dokaz da je jednostavnost ponekad najbolji izbor. U odnosu na prethodna dva modela koje krasi izvanredan dizajn, Nowodvorski Profile IRIS je „obična“ lampa koju lako možete montirati na plafon. Takođe, možete uzeti i više komada ukoliko vam treba pojačana svetlost.

Jasmina Kukrika, poznata dizajnerka enterijera, često koristi Nowodvorski Profile IRIS šinsku rasvetu zbog njene fleksibilnosti i jačine.

Milano linear luster

Milano linear luster
Izvor: jonathanadler.com

Proverili smo šta kažu poznati svetski dizajneri o rasveti, i evo šta smo saznali.
Džonatan Adler, poznati američki dizajner, često preporučuje Milano Linear luster za moderne enterijere. Ovaj model je sve što ti treba ako želiš da uneseš dozu luksuza i minimalizma u dnevni boravak.

Glavne karakteristike su elementi od mesinga i geometrijski dizajn, što ga čini idealnim za prostorije sa visokim plafonima.

Takođe, pročitajte više o razlikama između staklenih i metalnih lustera.

Strada large oval luster

Strada Large Oval luster
Source: free3d.com

U daljoj potrazi za predlozima poznatih svetskih dizajnera, naišli smo na jedan odličan primer od strane Kelija Verstlera. Njegov luster je autentičan, luksuzan, ali i dramatičan.

Ovo je definitivno najimpresivniji model koji ćete pronaći u ovoj listi.

Strada ovalni luster je model koji može u potpunosti izmeniti ambijent vašeg dnevnog boravka.

Magic garden luster

Magic garden luster
Izvor:leelighting.com

Martin Lorens je poznato ime u svetu dizajna. Nismo očekivali ništa manje ni od njegovog lustera poznatog pod imenom „Magic Garden“.

Ovaj model odlikuju glamur i egzotika. Napravlje je kombinovanjem bronze i crnog grafita.

Ukoliko želite da vaš dnevni boravak učinite unikatnim, ovaj model će u tome doprineti skoro jednako kao prethodni.

  • Cena: 3,573 USD (oko 400.000 RSD)
    Gde kupiti: Lee Lighting

Beat light pendant luster

Source: kapoorlampshades.com

Naredni poznati dizajner čiji model smo uzeli u obzir je Tom Dikson. Jedan od najpoznatijih britanskih dizajnera slavi minimalizam kroz seriju „Beat Light“ lustera.

Ovaj model predstavlja „pravi“ primer industrijskog dizajna koji je danas veoma popularan.

Od nekih bitnijih karakteristika ćemo izdvojiti mesingane detalje na unutrašnjoj strani lustera, dok je spoljna strana obložena mat crnom bojom.

S obzirom na to da ovaj model pruža toliko mnogo u smislu dizajna, efikasnosti i sposobnosti da se uklopi u različite enterijere, mi ćemo ga proglasiti za pobednika u kategoriji „Najbolji lusteri za dnevni boravak“.

I za kraj

Ovi primeri su idealni za svakog ko je u potrazi za novim lusterom. Takođe, možete pronaći i mnogo sličnih modela sa nekim specifičnim detaljima koji će se možda još bolje uklopiti u dizajn vašeg dnevnog boravka. U svakom slučaju, saveti dizajnera su jedan od najboljih načina ako vas zanimaju najbolji lusteri za dnevni boravak.

Pročitajte još:

Ostavi komentar

Najnovije