Rum Kasato – Recept za brzi kolač bez pečenja

Rum kasato recept
Rum kasato recept

Rum Kasato

Rum kasato se pravi od pire krompira, mlevene plazme, čokolade, margarina, šećera u prahu, kakaa i ruma. Smesa se oblikuje u kalupu, a nakon hlađenja prekriva čokoladnom glazurom od mlečne čokolade i slatke pavlake.
Nema ocenu
Vreme pripreme 30 minutes
Jelo Dezert
Kuhinja Srbska
Porcija 8
Kalorije 629 kcal

Sastojci
  

  • 200 g pire krompira
  • 200 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 150 g mlevene plazme
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike kakao praha
  • 100 ml ruma
  • 200 g čokolade za glazuru
  • 150 ml slatke pavlake

Instrukcije
 

  • U većoj posudi sjedinite ohlađeni pire krompir sa šećerom u prahu, margarinom i kakao prahom.
  • Dodajte mleveni keks i rastopljenu čokoladu, pa dobro izmešajte.
  • Zatim sipajte rum i promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
  • Oblikujte smesu u kalupu i stavite u frižider da se stegne
  • Pripremite glazuru tako što ćete zagrejati slatku pavlaku, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
  • Prelijte kolač glazurom i vratite u frižider da se potpuno ohladi.
  • Nakon nekoliko sati, kolač je spreman za služenje!

Video

Nutritivna vrednost

Serving: 150gCalories: 629kcalCarbohydrates: 667gProtein: 5gFat: 37.2gSugar: 459g
Tagovi kolač koji se ne peče, kolač od krompira, plazma keks, rum, rum kasato, sitni kolači
Da li ste probali ovaj recept?Pišite nam vaše mišljenje.

Pročitajte još:

Ostavi komentar

Recipe Rating




Najnovije