Juneći gulaš – Tradicionalni recept za savršen obrok

Juneći gulaš recept
Juneći gulaš recept

Juneći gulaš

Juneći gulaš je jedno od onih jela koje svaka domaća kuhinja rado priprema. Ovaj bogat i aromatičan obrok, pun sočnog mesa i povrća, idealan je za hladnije dane kada želimo nešto što će nas ugrejati i zasititi. Priprema zahteva malo vremena i strpljenja, ali rezultat je vredan svakog minuta – gulaš koji se topi u ustima i oduševljava svakim zalogajem. Bilo da ga poslužite uz hleb, testeninu ili pire krompir, ovaj tradicionalni recept postaje nezaobilazan favorit na porodičnom stolu.
Nema ocenu
Vreme pripreme 20 minutes
Vreme pravljenja 2 hours 30 minutes
Jelo Glavno jelo
Kuhinja Srbska
Porcija 6 osoba
Kalorije 527 kcal

Sastojci
  

  • 800 g juećeg mesa
  • 800 g crnog luka
  • 7 kom belog luka
  • 2 kom šargarepe
  • 50-100 g slanine
  • 1 bujon juneći
  • 500 ml kuvanog paradajza
  • 1 veza peršunovog lista
  • 2 kom ljute papričice po želji ko voli ljuto

Instrukcije
 

  • Na početku pripremti sve potrebne sastojke za gulaš
    Juneći gulaš - originalni recept
  • U posudu sipati malo maslinovog ulja da se ugreje
    Juneći gulaš
  • Zatim dodati luk
  • I odmah nakon luka dodati i meso
  • Na tihoj vatri ostaviti da se dinsta 15 minuta
  • Nakon 15 minuta promešati i dodati deo bujona da se krčka još 20 minuta
  • Za to vreme dok se gulaš krčka spremiti specijalan dodatak od belog luka, slanine i peršuna koji ćete na kraju dodati gulašu
  • posle 35 minuta dinstanja dodati šargarepu i ostaviti da se krčka još sat i po vremena
  • Nakon sat i po kuvanja meso je kuvano, i ostaje da se gulaš završava
  • Dodavati začine po želji, so, vegeta, slatke paprike, bibera, pa i ljute paprike po želji
  • Dodati malo kuvanog paradajza, može i pire paradajz ako više volite
  • I na kraju dodati specijalni dodatak koji će ovaj gulaš učiniti posebnim
  • Gulaš je gotov i spreman je za serviranje i degustaciju. Prijatno!
    Juneći gulaš

Video

Notes

Važno je napomenuti da se za pripremu ovog gulaša ne koristi brašno kako bi ga učinilo gušćim, u tu svrhu se koristi veća količina luka, pa je samim tim i ovaj specijalitet mnogo zdraviji. 

Nutritivna vrednost

Serving: 450gCalories: 527kcalCarbohydrates: 16.7gProtein: 35gFat: 32.3gTrans Fat: 2gSugar: 7gVitamin A: 4IUVitamin C: 30mgIron: 6mg
Tagovi glavno jelo, gulaš, jela od mesa, juneci gulas
Da li ste probali ovaj recept?Pišite nam vaše mišljenje.
Picture of Milica Stefanović

Milica Stefanović

Ćao, ja sam Milica, urednica sam na sajtu Informisani. Diplomirani ekonomista sam po struci, moja prva velika ljubav i neostvarena želja je da postanem novinar. Posle 3 godine provedene na Fakultetu politčkih nauka život me odveo u drugom smeru, ali ipak mi se pružila prilika da bar delić onoga što sam želela i tamo naučila ostvarim pišući za ovaj portal. Razne su sfere mog interesovanja, od informacija koje čine našu svakodnevnicu, pa do raznovrsnih ženskih tema. Veliki sam ljubitelj cveća, prirode, zdravog načina života, i na ovaj način ću pokušati i vama čitaocima da prenesem korisne i vredne informacije koje posedujem.

Podelite :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ostavi komentar

Recipe Rating




Saznajte više o nama

Zanima vas ko stoji iza Informisani.rs i zašto radimo ovo što radimo?

Najnoviji artikli

Zapratite nas na Fejsbuku!

Budite u toku sa najnovijim vestima i pričama! Pridružite se našoj zajednici: