Kako napraviti savršene lazanje – kompletan recept

Recept za lazanje

 

Lazanje na tanjiru

Lazanje

Marina DobićMarina Dobić
Lazanje su jedno od najpopularnijih jela italijanske kuhinje, savršen spoj testenine, soseva, mesa i rastopljenog sira. Ovaj recept vodi vas korak po korak kako da napravite sočne, ukusne lazanje koje će oduševiti celu porodicu.
Nema ocenu
Vreme pripreme 30 minutes
Vreme pravljenja 40 minutes
Jelo Glavno jelo
Kuhinja Italijanska
Porcija 6 osoba
Kalorije 975 kcal

Sastojci
  

  • 1 kom crnog luka
  • 1 kašika biljne masti
  • 3 čena belog luka
  • 1 kg mlevenog mesa
  • 400 g paradajz sosa
  • 300 g krem sira
  • 1 kom jaje
  • 10 g suvog mlevenog belog luka
  • 100 g parmezana
  • 6 kom listova za lazanje
  • 400 g mocarela sira

Instrukcije
 

  • Priprema mesa i luka: U tiganju otopite biljnu mast i propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte seckani beli luk i propržite kratko, oko 1 minut. Zatim dodajte mleveno meso i začine (so, biber, suvu papriku, bilje po ukusu). Pržite meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
  • Dodavanje paradajza: Kada je meso gotovo, dodajte paradajz sos i kuvajte na srednjoj vatri 10-15 minuta dok se sos ne zgusne.
    Dodavanje paradajz sosa u lazanje
  • Priprema fila od krem sira: U posebnoj posudi pomešajte krem sir, jaje i suvi mleveni beli luk. Dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine. U tu smesu možete dodati sitno iseckane listove peršuna. Takođe, izrendan parmezan sjedinite sa tom smesom.
  • Sklapanje lazanja: Uzmite pleh za pečenje i premažite ga mašću ili uljem. Na dno pleha stavite sloj mesnog fila, zatim položite listove za lazanje, zatim dodajte sloj fila od krem sira. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke, završavajući sa mesnim sosom na vrhu.
  • Dodavanje mocarele: Preko poslednjeg sloja lazanja, narendajte mocarela sir.
    Rendanje mocarete
  • Pečenje: Rernu zagrejte na 180°C i pecite lazanje 30-40 minuta, dok sir na vrhu ne postane zlatno-smeđ.
    Pečenje lazanja
  • Serviranje: Ostavite lazanje da se malo ohlade pre sečenja, kako bi se lakše servirale.
    Serviranje lazanja

Video

Notes

Od začina dodajem so, mleveni crni biber, sušena mlevena paprika, suvo mleveno bilje provansa, peršun po ukusu. 
Ova ukusna i zasitna poslastica savršena je za porodične ručkove i okupljanja, jer se lako priprema u većim količinama i može se unapred skuvati. Lazanje su poznate po svojoj sočnosti i bogatom ukusu, što ih čini omiljenim izborom ljubitelja hrane širom sveta.

Nutritivna vrednost

Serving: 1porcijaCalories: 975kcalCarbohydrates: 35gProtein: 60gFat: 65gCholesterol: 240mgFiber: 4gSugar: 6g
Tagovi ideja za ručak, Lazanje, meso, testenina
Da li ste probali ovaj recept?Pišite nam vaše mišljenje.

Pročitajte još:

Ostavi komentar

Recipe Rating




Najnovije