Recept za kuvano vino – korak po korak

 

Recept za kuvano vino

Kuvano vino

Marina DobićMarina Dobić
Kuvano vino je topli napitak koji se priprema kuvanjem crnog vina sa začinima poput cimeta, karanfilića, muskatnog oraščića i kore pomorandže. Ovaj aromatični napitak popularan je u zimskim mesecima, posebno tokom praznika, jer pruža osećaj topline.
Nema ocenu
Vreme pripreme 5 minutes
Vreme pravljenja 14 minutes
Jelo Pića
Kuhinja Mediteranska
Porcija 4 osobe
Kalorije 220 kcal

Sastojci
  

  • 1 l crnog vina
  • 1,5 dl vode
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica karanfilića
  • 4 kašike šećera

Instrukcije
 

  • Priprema sastojaka za kuvanje: U šerpu sipajte zajedno vodu i vino, a zatim dodajte sve začine.
    kuvanje vina
  • Zagrevanje: Ostavite vino na blagoj vatri (bez ključanja) 10-15 minuta, povremeno mešajući. Vino ne bi trebalo da provri, već samo da se zagreje do ispuštanja pare.
  • Serviranje: Nakon što se vino dovoljno zagreje i začini puste svoju aromu, sklonite sa vatre, procedite i poslužite toplo u šoljama.
    Posluživanje vina

Video

Notes

Nakon kuvanja, u vino možete dodati nekoliko kriški ili iseckanu pomorandžu, što će osvežiti napitak citrusnom aromom i dodatno obogatiti ukus.

Nutritivna vrednost

Serving: 2dlCalories: 220kcal
Tagovi cimet, crno vino, karanfilić, kuvano vino, vino
Da li ste probali ovaj recept?Pišite nam vaše mišljenje.

Pročitajte još:

Ostavi komentar

Recipe Rating




Najnovije