Pretraga

Granični prelaz Špiljani – Informacije o stanju na granici

Sezona godišnjih odmora je pred nama a to postaje sve očiglednije na graničnim prelazima koji vode izvan granica Srbije.

Ukoliko planirate da svoj godišnji odmor provedete u Crnoj Gori, velike su šanse da ćete se zaputiti preko graničnog prelaza Špiljani. Kakva je trenutna situacija na granici možete pogledati uživo stanje na granicama.

Sudeći po informacijama sa sajta Putevi Srbije, produžavaju se radovi na rekonstrukciji mosta preko reke Ibar – Špiljani do 19. avgusta 2024. godine. Radovi se izvode na delu državnog puta I B reda broj 22, na deonici Novi Pazar – Ribariće – granica sa Crnom Gorom, na km 296+850.

Trenutno je na mostu zatvorena leva saobraćajna traka (gledano iz pravca Novog Pazara), dok se saobraćaj odvija naizmenično u desnoj saobraćajnoj traci, uz regulaciju semaforima.

Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, kako bi se osigurala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Pre nego što krenete na put…

Pre nego što krenete na put proverite stanje na graničnim prelazima

Pre nego što se zaputite na godišnji odmor, moj savet je da pre polaska bacite pogled na kamere graničnih prelaza, kako biste izbegli neprijatna iznenađenja i ogromne gužve koje se često dešavaju u toku sezone godišnjih odmora.

Ove kamere omogućavaju pregled trenutnog stanja na ulazima i izlazima iz Srbije, tako da ćete moći da se na vreme reorganizujete u slučaju da primetite da je gužva na graničnom prelazu ka kom ste se zaputili.

Radno vreme graničnog prelaza Špiljani

Granični prelaz Špiljani radi 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, što omogućava neprekidni protok saobraćaja između Srbije i Crne Gore.

Ukoliko želite de se informišete o detaljima vezanim za ovaj granični prelaz, možete kontaktirati graničnu policiju na sledeće telefone:

  • +38220262866
  • +38267189493

Takođe, moguće je uspostaviti kontakt putem e-maila [email protected]

Radovi na graničnom prelazu Špiljani

Izvor:025.rs

Ono što je bitno da imate na umu, posebno ako ste se zaputili ka ovom graničnom prelazu teretnim vozilom, je da se povremeno vrše radovi, koji privremeno mogu obustaviti saobraćaj.

Sredinom juna meseca je saobraćaj autobusa i teretnih vozila preusmeren na granični prelaz Godovo, tako da je izuzetno bitno da ispratite kamere i informišete se pre nego što krenete na put.

Alternativni granični prelazi ka Crnoj Gori

Trenutno stanje na graničnom prelazu možete proveriti na kamerama uživo

Ukoliko primetite na kamerama ili na neki drugi način dobijete informaciju da je granični prelaz Špiljani preopterećen ili da vaš tip vozila ne može na njemu da saobraća, predlažem vam da probate da pređete granicu na jednom od sledećih graničnih prelaza:

  • Gostun – Kontar (MNE) (za putnička i teretna vozila) – radno vreme 24h
  • Jabuka – Ranče (MNE) (samo za putnička vozila) – radno vreme 24h

Pročitajte još:

Ostavi komentar

Najnovije