Pretraga

Šid – Najnovije informacije o graničnom prelazu

Granični prelaz Šid

Sezona godišnjih odmora je pred nama a samim tim i gužve na granicama. Ukoliko planirate da putujete za Hrvatsku preko Šida, posebno u toku “špica” sezone, važno je da se dobro organizujete. Evo šta bi trebalo da znate pre nego što pođete na put:

Šid i Batrovci možda nisu najbolja opcija za vas

Granični prelaz Batrovci

Ukoliko planirate put za Hrvatsku ovog leta, granični prelazi preko Šida i Batrovaca su opcije koje bi možda ipak trebalo da preskočite. Iako ga je pratila loša reputacija godinama, grančni prelaz Ilok je možda trenutno bolje rešenje i moglo bi ostati u toku sezone godišnjih odmora. Takođe imate i opciju da proverite stanje na granicama, pa se odlučite ipak na koji prelaz vam je najbolje da se uputite.

Vozači proteklih meseci prijavljuju veoma brzo procesuiranje, kao i dobar kvalitet puteva. Tokom moje prethodne posete pre 40-ak dana, primetio sam da su carinici bili veoma korektni i uslužni, dok su parking i toaleti bili izuzetno uredni i na visini zadatka.

Mislim da je i loša reputacija ovog graničnog prelaza tokom godina potencijalno smanjila opterećenje saobraćaja, stoga je u proteklom periodu bio daleko prohodniji.

S druge strane, Šid i Batrovci su granični prelazi koji su trenutno pod velikim opterećenjem. Takođe je bitno istaći da se na ovim prelazima u prethodnih četrnaest dana javlja ogroman broj kamiona i drugih velikih i teretnih vozila koje dodatno stvaraju gužvu.

Sa Hrvatske strane izuzetno problematično

Hrvatska strana prelaza u Šidu

Putnici su proteklih nekoliko nedelja prijavljivali ogroman broj problema sa kojima su se suočavali sa Hrvatske strane prelaza u Šidu. Naime, prijavljene su česte i duge kolone kamiona što je većina putnika rešavalo tako što je zaobilazilo kolone u kraćim periodima kada vozila iz suprotnog smera nisu prolazila.

Takođe, u ovim periodima je bila smanjena aktivnost saobraćajne policije, dok je sa Hrvatske strane probleme regulisala Hrvatska saobraćajna policija. Ukoliko planirate put u narednom periodu, savetujemo da pogledate kamere graničnih prelaza nekoliko dana u napred u periodu u kom planirate da krenete na put.

Dobro se pripremite pre polaska

Granični prelaz Šid

Ukoliko planirate da letujete u Hrvatskoj ili da putujete u ovom pravcu u narednom periodu, veoma je bitno da se pripremite dobro i time izbegnete neprijatnosti i probleme koji su do vas. Evo nekoliko bitnih saveta:

  • Pripremite svu neophodnu dokumentaciju unapred, poput lične karte i pasoša.
  • Pretražite granični prelaz kamere da se uverite da ne postoje veći zastoji.
  • Potrudite se da krenete na put rano izjutra.
  • Pratite informacije o eventualnim radovima na putu i privremenim zatvaranjima prelaza.
  • Ponesite dovoljno hrane i vode u slučaju da se zastoj na granici desi.
  • Budite spremni za moguće kontrole.

Pročitajte još:

Ostavi komentar

Najnovije