Recept za klasičnu rusku salatu – korak po korak

Ruska salata

 

Ruska salata

Marina DobićMarina Dobić
Nema slave ni prazničnog ručka bez ruske salate. Služi se kao hladno predjelo ili dodatak uz pečenje. Priprema se lako i relativno brzo, pa hajde da vidimo ovaj klasičan recept za rusku satatu.
Nema ocenu
Vreme pripreme 30 minutes
Vreme pravljenja 30 minutes
Jelo Prilog, Salata
Kuhinja Mediteranska
Porcija 6
Kalorije 170 kcal

Sastojci
  

  • 1 kom mešavina za rusku salatu
  • 400 gr šunkarice
  • 3 kom jaja
  • 180 ml kisele pavlake
  • 300 g majoneza
  • 300 g kiselih krastavčića
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika soli

Instrukcije
 

  • Kuvanje povrća: Zamrznutu mešavinu za rusku salatu stavite u ključalu vodu i kuvajte oko 10-15 minuta dok povrće ne omekša. Nakon toga, ocedite i ostavite da se ohladi.
    Mešavina za rusku salatu
  • Priprema ostalih sastojaka: Dok se povrće kuva, a zatim hladi, iseckajte šunkaricu, kiseli krastavac, dok kuvana jaja možete izrendati na rendi.
    Priprema šunkarice za rusku salatu
  • Mešanje: U veću posudu stavite povrće, šunkaricu, krastavce i jaja. Dodajte majonez, pavlaku i senf i pažljivo promešajte da se svi sastojci sjedine. Po ukusu možete dodati malo soli i bibera, ako želite bogatiji ukus.
    Mešanje ruske salate
  • Hlađenje: Rusku salatu stavite u frižider da se ohladi pre serviranja, kako bi se svi ukusi lepo sjedinili.
    Tradicionalna ruska salata

Video

Notes

Ne morate čekati neko slavlje da pravite rusku salatu!
Lagana je i osvežavajuća, a ja se nadam da će vam ovaj recept biti od koristi. 

Nutritivna vrednost

Serving: 100gCalories: 170kcalCarbohydrates: 15gProtein: 5gFat: 13gFiber: 2g
Tagovi Klasična ruska salata, prilog, recept za krofne, ruska salata, salata
Da li ste probali ovaj recept?Pišite nam vaše mišljenje.

Pročitajte još:

Ostavi komentar

Recipe Rating




Najnovije