Štrudlijada u Novom Sadu 2024 – Slatki ukusi Vojvodine

Štrudlijada u Novom Sadu na Spensu

Septembar je rezervisan za manifestacije i fešte u Novom Sadu.

Pored manifestacija Ukusi Vojvodine i Tamburica festa, 26. septembra nas očekuje i Štrudlijada na Spensu.

Mesto i vreme održavanja Štrudlijade

Štrudlijada u Novom Sadu 2021. god, posetioci
Štrudlijada u Novom Sadu 2021. god
Izvor: Facebook/Novosadska Štrudlijada

Ova manifestacija se organizuje po četvrti put, pa možemo slobodno reći tradicionalno.

Organizator je Društvo održivog razvoja ‘Dunav’ pod pokroviteljstvom gradske uprave za privredu.

Svi ljubitelji dobre štrudle mogu doći na degustaciju iste, 26. septembra u periodu od 16-22h.

Informacija Detalji
Datum 26. septembar 2024
Lokacija Plato ispred Spensa, Novi Sad
Vreme 16:00 – 22:00
Cilj Podsticanje preduzetništva u gastronomiji
Fokus Stari recepti štrudli, kvalitetni sastojci
Posebni ciljevi Razvoj ženskog preduzetništva
Učešće Besplatno za izlagače, prisustvo majstora iz Vojvodine

Ko sve može da učestvuje?

Štrudla sa orasima u tanjiru. servirana sa malinama
Štrudla sa orasima na moderniji način

Učešće na štrudlijadi je besplatno za sve izlagače, razlog tome je da se podstakne preduzetništvo u oblasti gastronomije, posebno izvornih starih recepata, kao što je domaća štrudla.

Cilj ove manifestacije je i da se popularizuje proizvodnja domaćih gastronomskih specijaliteta, a samim tim i da se podstakne žensko preduzetništvo.

Prijave za učešće na Štrudlijadu su na tel: 069 2928910

Činjenice koje možda niste znali o štrudli

Štrudla sa makom u tanjiru ukrašena voćem
Štrudla sa makom je omiljena poslastica Vojvođana

Jeste li znali da najstariji zapis o receptu za štrudlu potiče iz 1696. godine i čuva se u Bečkoj državnoj biblioteci?

Prema legendi, štrudlu su u Austriju doneli Turci nakon njihovog povlačenja posle poraza 1683. godine. U Srbiji, a naročito u Vojvodini, štrudla sa makom ili orasima je posebno popularna i pravi se od kiselog testa, što je značajno razlikuje od nemačkih i austrijskih verzija, gde se štrudla obično pravi od tanjeg testa.

Još jednom pozivamo sve ljubitelje dobre hrane da dođu 26. septembra ispred platoa Spensa.

Picture of Marina Dobić

Marina Dobić

Ćao, ja sam Marina i urednica sam sajta Informisani. Po struci sam turizmolog, a moja strast su putovanja i istraživanje novih destinacija. Radim na temama vezanim za turizam, gde pišem o zanimljivim i neistraženim mestima za posetiti, a rado delim i korisne savete za sve ljubitelje avantura. Cilj mi je da čitaocima pružim relevantne informacije i inspirišem ih da otkriju čari putovanja kroz moje tekstove.

Podelite :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ostavi komentar

Saznajte više o nama

Zanima vas ko stoji iza Informisani.rs i zašto radimo ovo što radimo?

Najnoviji artikli

Zapratite nas na Fejsbuku!

Budite u toku sa najnovijim vestima i pričama! Pridružite se našoj zajednici: