Koh – Korak po korak vodič za početnike

Kolač koh

 

Koh od griza

Marina DobićMarina Dobić
Koh od griza je tradicionalni kolač koji se priprema od jednostavnih sastojaka koje svako domaćinstvo ima. Ovaj desert je omiljen zbog svog blagog ukusa i lakoće pripreme, a često se služi kao lagana poslastica u domaćinstvima.
Nema ocenu
Vreme pripreme 15 minutes
Vreme pravljenja 40 minutes
Jelo Dezert
Kuhinja Srbska
Porcija 8 osoba
Kalorije 228 kcal

Sastojci
  

  • 4 kom jaja
  • 7 kašika šećera 4 kašike za koru i 3 za preliv
  • 4 kašike brašna
  • 8 kašika griza
  • 1 l mleka
  • 2 kom vanilin šećera

Instrukcije
 

  • Priprema kore: Odvojite belanca od žumanaca. U velikoj posudi, mikserom umutite belanca u čvrst sneg, dodajući postepeno šećer. Kad se šećer istopi, dodajte jedno po jedno žumance i nastavite da mutite dok masa ne postane penasta. Zatim, postepeno dodajte brašno i griz i mešajte lagano kašikom dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
    Mućenje belanaca
  • Pečenje: Pripremljenu smesu izlijte u podmazan ili papirom obložen pleh. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, ili dok biskvit ne porumeni i ne bude suv iznutra (proverite čačkalicom).
    Priprema za pečenje
  • Priprema preliva: U međuvremenu, u šerpi skuvajte mleko sa šećerom i vanilin šećerom.
    Priprema za preliv
  • Prelivanje kolača: Kada se biskvit ispeče, izvadite ga iz rerne i dok je još vruć, pažljivo prelijte toplim mlekom. Ostavite kolač da odstoji oko 30 minuta kako bi biskvit upio mleko i postao sočan.
    Prelivanje kolača
  • Služenje: Kada koh upije mleko i ohladi se, isecite ga na kocke i poslužite.
    Koh od griza

Video

Notes

Koh se služi hladan, a dodatno se može ukrasiti voćem, šlagom ili nekim prelivom. 

Nutritivna vrednost

Serving: 1porcijaCalories: 228kcalCarbohydrates: 35gProtein: 8gFat: 7g
Tagovi koh, koh od griza, kolač, poslastica
Da li ste probali ovaj recept?Pišite nam vaše mišljenje.
Picture of Marina Dobić

Marina Dobić

Ćao, ja sam Marina i urednica sam sajta Informisani. Po struci sam turizmolog, a moja strast su putovanja i istraživanje novih destinacija. Radim na temama vezanim za turizam, gde pišem o zanimljivim i neistraženim mestima za posetiti, a rado delim i korisne savete za sve ljubitelje avantura. Cilj mi je da čitaocima pružim relevantne informacije i inspirišem ih da otkriju čari putovanja kroz moje tekstove.

Podelite :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ostavi komentar

Recipe Rating




Saznajte više o nama

Zanima vas ko stoji iza Informisani.rs i zašto radimo ovo što radimo?

Najnoviji artikli

Zapratite nas na Fejsbuku!

Budite u toku sa najnovijim vestima i pričama! Pridružite se našoj zajednici: