Vodič za početnike – Kako pripremiti carsku pitu (Recept)

 

Carska pita

Carska pita

Carska pita je popularna u kuhinjama širom Balkana. Jednostavno se pravi, pa je kao takva brzinsko rešenje za iznenadne goste ili neki obrok.
Nema ocenu
Vreme pripreme 20 minutes
Vreme pravljenja 40 minutes
Jelo Predjelo
Kuhinja Mediteranska
Porcija 5 osoba
Kalorije 350 kcal

Sastojci
  

  • 3 kom jaja
  • 1 šolja jogurta 250 ml
  • 3 šolje ulja
  • 1 šolja kukuruznog brašna ili palente
  • 1 šolja pšeničnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli
  • 150 g feta sira
  • 1 kom crvena paprika
  • 50 g šunke
  • 2 kom kisela krastavca

Instrukcije
 

  • Priprema sastojaka: Iseckajte crvenu papriku, šunku i kisele krastavce na male kockice. Izmrvite feta sir ili ga iseckajte na sitne komade.
  • Pravljenje smese: U velikoj posudi umutite 3 jajeta, dok ne postanu penasta. Dodajte jogurt, ulje i promešajte da se sjedini. Zatim dodajte kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i so. Na tu smesu dodajte sve iseckane sastojke.
    priprema carske pite
  • Pečenje: Podmažite pleh uljem ili obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno je rasporedite .Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, ili dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju.
    priprema za pecenje
  • Serviranje: Ostavite carsku pitu da se ohladi, a zatim je isecite na željenu parčad.
    carska pita

Video

Notes

Uputstva za carsku pitu su jednostavna, a proces pripreme zahteva minimalno iskustvo. Nakon pečenja, pita postaje hranljiv obrok koji može biti idealan za doručak, ručak ili večeru. Uz ovaj vodič, čak i početnici mogu bez problema da pripreme ovo jelo i uživaju u domaćem ukusu!

Nutritivna vrednost

Serving: 1porcijaCalories: 350kcalCarbohydrates: 27gProtein: 11gFat: 25gCholesterol: 130mgFiber: 2gSugar: 2g
Tagovi carska pita, pita, recept za carsku pitu, vodič za početnike
Da li ste probali ovaj recept?Pišite nam vaše mišljenje.

Pročitajte još:

Ostavi komentar

Recipe Rating




Najnovije