Pretraga

Bogojevo: Najnovije informacije o graničnom prelazu

Granični prelaz između Srbije i Hrvatske, Bogojevo, je definitivno jedan od najprometnijih graničnih prelaza u našoj državi.

Obzirom da smo polako zakoračili u sezonu godišnjih odmora, izuzetno je važno da se dobro pripremite znanjem a i strpljenjem ako planirate put u Hrvatsku u bližoj budućnosti.

Kakvo je stanje na graničnom prelazu Bogojevo?

U proteklih nekoliko nedelja, putnici su prijavljivali velike zastoje na granici, što je bilo primetno i na kamerama graničnih prelaza. Ono što saznajemo je da sa srpske strane često dolazi do zastoja zbog dugačkih kolona teretnih vozila.

Kamioni sa srpske strane formiraju kolone svakog dana, koje u periodima najvećeg prometa dostižu dužinu i do nekoliko kilometara. Ne samo da ovi zastoji otežavaju cirkulisanje putnika na granici, nego takođe opterećuju saobraćaj na državnom putu Apatin – Odžaci.

Stanje na granicnom prelazu Bogojevo
Izvor:tanjug.rs

Ono što stvara dodatne probleme je što kamioni parkirani na putu često prisiljavaju vozila da se u oba smera kreću istom trakom što predstavlja ogroman problem bezbednosti.

Ukoliko planirate da svoj put u narednim nedeljama obavite preko graničnog prelaza Bogojevo, savetujemo vam da se naoružate strpljenjem.

Alternative za granični prelaz Bogojevo

Obzirom na trenutno stanje na ovom graničnom prelazu, moja preporuka je da pronađete alternativu, posebno ako ste vremenski ograničeni. Ako ste u mogućnosti, savetujem vam da se opredelite za granični prelaz Šid ili Ilok, obzirom da su ova dva prelaza u proteklih nekoliko nedelja daleko prohodniji i zahtevaju kraće zadržavanje nego u Bogojevu.

Činjenica je da u sezoni godišnjih odmora, pogotovo u periodu špica (kraj Jula ili početak Avgusta) nema brzih rešenja, tako da ako planirate put u ovom periodu budite spremni na duže zastoje.

Samo zato što je prelaz u Bogojevu manji, ne znači da je bolji…

Izvor:AllTrafficCams.com

Putnici se često opredeljuju za granicu u Bogojevu jer smatraju da kao jedan od manjih i popularnijih znači da je i prohodniji. Iz iskustva vam moram reći da ovo uopšte nije istinito.

Ovaj prelaz je često opterećen teretnim vozilima koja prave dodatne probleme u cirkulaciji saobraćaja i kao što znate, procesuiranje kamiona i ostalih teretnih vozila funkcioniše daleko sporije od putničkih automobila.

Ukoliko niste u mogućnosti da krenete preko bilo kojeg alternativnog prelaza pravcem Hrvatske, savetujem vam da pripremite zalihe vode i hrane, kao i zdraviju dozu strpljenja, jer je neminovno da će zadržavanja na ovom graničnom prelazu u narednih par meseci sigurno biti u proseku bar nekoliko sati.

Pročitajte još:

Ostavi komentar

Najnovije