Pretraga

Vatin: Najnovije informacije o granici

Stanje na granicnom prelazu Vatin

Granični prelaz Vatin proteklih nekoliko nedelja bio prilično opterećen. To se može pripisati početku sezone godišnjih odmora, velikom broju teretnih vozila ili brzini radnika na carini.

Istina je kombinacija svih ovih faktora a evo šta biste Vi trebali da znate ukoliko planirate da putujete za Rumuniju preko ovog graničnog prelaza. Isto tako možete proveriti stanje na granicama.

Prvo što treba da učinite pre puta…

Pre polaska na put obavezno proverite kamere na graničnim prelazima
Izvor:kurir.rs

Pre nego što se uputite prema graničnom prelazu Vatin, obavezno pogledajte kamere graničnih prelaza. Gužve na granicama mogu nastati u roku od samo nekoliko minuta i baš iz ovog razloga bitno je da preduzemete što je više preventivnih mera da ih izbegnete.

Na vrhu vaše liste, uvek treba biti trenutna provera stanja na granici, kako biste se uverili da je situacija mirna i prohodna, barem nekoliko sati prenego što dospete na prelaz.

Bez obzira na prometnijih par sedmica, situacija je bolja

Izvor: carina.rs

Prema informacijama sa sajta Uprave carina, na graničnom prelazu Vatin, trenutno nema zadržavanja za putnička vozila. Međutim, što se tiče tretnih vozila, situacija je nešto drugačija.

Ukoliko upravljate teretnim vozilom i idete u pravcu graničnog prelaza Vatin, računajte da ćete biti zadržani duže od prosečnog vremena, pre svega zbog detaljnih kontrola koje sprovode rumunske službe.

Od aprila ove godine, poboljšana je kontrola sa srpske strane granice

U aprilu ove godine je održana obuka za carinike na graničnom prelazu Vatin. Dvadeset policijskih službenika je prošlo obuku kako bi se poboljšala sigurnost na prelazu.  Fokus ove obuke bio je smanjenje krijumčarenih vozila preko graničnog prelaza.

Iako ovo nisu česte pojave, dešavaju se, a jačanje kapaciteta granične policije istaknut je kao jedan od glavnih ciljeva obuke. Ovo je jako bitna informacija jer kao putnik ili vozač teretnog vozila, morate biti svesni da će nakon ove obuke kontrola na granici biti daleko oštrija a samim tim će i zadržavanja biti potencijalno duža.

Alternativni granični prelazi prema Rumuniji

Ukoliko na kamerama graničnih prelaza primetite veća zadržavanja ili zadržavanja u periodima kada planirate put, imate nekoliko alternativnih prelaza koji vam mogu olakšati prelazak preko granice.

  1. Đerdap I – Portile de Fior (RO) (za putnička i teretna vozila) – radno vreme 24h
  2. Đerdap II – Portile de Fior 2 (RO) (samo za putnička vozila) – radno vreme 24h
  3. Kaluđerovo – Naidas (RO) (za prelaz putničkih vozila i praznih teretnih vozila)- radno vreme 24h
  4. Vrbica – Valcani (RO) (samo za putnička vozila) – radno vreme od 7h do 19h
  5. Jaša Tomić – Foeni (RO) (samo za putnička vozila) – radno vreme od 7h do 19h
  6. Nakovo – Comlosu Mare (RO) (samo za putnička vozila) – radno vreme od 7h do 19h
  7. Srpska Crnja (trenutno za putnička vozila) – radno vreme 24h

Pročitajte još:

Ostavi komentar

Najnovije