Kako su puder obrve promenile moj rutinski make-up – Lično iskustvo

Kako su puder obrve unapredile moj rutinski make-up

Kao profesionalni šminker I neko ko obožava da se šminka svaki dan, svakodnevno se suočavam s izazovom brzog i preciznog šminkanja.

U želji da skratim vreme koje provodim svako jutro ispred ogledala, kao I odlazak na bazen ili more bez brige da li će mi se obrve “razmazati”, odlučila sam se za mikropigmentaciju obrva.

Ova tehnika, poznatija kao puder obrve, omogućava mi da postignem savršen I precizan izgled obrva bez svakodnevnog iscrtavanja i popunjavanja.

Podeliću sa vama svoje iskustvo i sve što treba da znate o ovoj popularnoj metodi.

Šta su puder obrve?

Šta su puder obrve?

Iako su se modni trendovi vezani za izgled obrva menjali tokom vremena, one su jedan od najbitnijih elemenata na našem licu, koji značajno može da utiče na sam izgled. Ako mene pitate, pravilno oblikovane obrve su pola posla make-up rutine.

Ukoliko se bojite neprirodnog i izveštačenog izgleda, ova tehnika je pravo rešenje za vas! Njena glavna prednost je prirodan, puniji i negovan izgled.

Šta treba da znate pre samog tretmana?

Prvo ćete doći kod izabranog kozmetičara na konsultacije, gde ćete zajedno izabrati idealnu nijansu i debljinu na osnovu vaše boje kose, tena i crta lica.

Devojke, zapamtite – mnogo je važnije da oblik obrva odgovara vašem licu, nego da pratite trendove!

Pre same konsultacije, kozmetičar mi je rekao da je neophodno da se pridrzavam sledećih pripremnih koraka, kako bi postigli najbolji rezultat

  • Izbegavajte konzumiranje alkohola i lekova koji izazivaju pojačano krvarenje minimum 48 sati pre tretmana
  • Izbegavajte agresivne hemijske proizvode za lice 3 dana pre tretmana
  • Na tretman dođite bez šminke sa detaljno očiščenim licem

Kako se rade puder obrve?

Kako se rade puder obrve?

Puder obrve se rade mašinicom za tetoviranje, kojom se blago senči samo u prvom sloju kože. Kod drugih tretmana, kao što je tetoviranje obrva, iglicom se ulazi u treći sloj kože i samim tim je ta tehnika dosta bolnija i grublja.

Pre samog tretmana mi je kozmetičarka dezinfikovala obrve i predeo kože oko njih alkoholom za lice, kako bi bile čiste i spremne za tretman.

Nakon toga, namazala mi je lokalnu anesteziju u obliku gela i morala sam da sačekam desetak minuta da ona počne da deluje, kako bismo mogle da započnemo tretman.

Zatim sledi iscrtavanje obrva koja se obično radi olovkom, ali moja kozmetičarka se odlučila za konac, što mi je bilo jako interesantno i činilo se dosta preciznije. Oblik je iscrtala na osnovu onoga što sam joj rekla da mi se dopada i mog oblika lica.

Konačno, dolazimo do mašinice kojom mi je obrve iscrtavala 3 do 4 puta, na osnovu moje želje i same kože lica.

Što se tiče boje, odabrale smo boju koja je najpribližnija prirodnoj boji mojih obrva i kose, a s obzirom na to da nisam 100% plavuša, mislim da se idealno uklopila.

Nega puder obrva nakon tretmana

Nega puder obrva nakon tretmana

Nega obrva nakon tretmana je pola posla! Po završetku procesa sam dobila instrukcije kako da ih negujem do prve korekcije.

Prvih sedam dana su bile dosta tamnije i jako su se ljuštile. Dobila sam specijalnu kremu kojom sam ih mazala svakog dana. Pojavilo se blago, prolazno crvenilo, ali se ono brzo povuklo.

Važno je izbegavati dodirivanje obrva rukama kako bih smanjila rizik od infekcija i neželjenog izvlačenja boje. Prvih 24 sata izbegavala sam vodu i paru.

Tokom prvih nekoliko dana koristila sam blage, nemasne kreme za hidrataciju kože i izbegavala šminkanje obrva dok se potpuno ne oporave. U prvoj nedelji nisam koristila puder niti masne kreme kako bih omogućila koži da diše.

Jako je bitno da tih prvih sedam dana izbegavate prašinu i agresivne preparate za čišćenje lica kako ne bi došlo do dodatne iritacije kože. Takođe, izbegavala sam solarijume, sunčanje prvih sedam dana, saune, bazene i treninge zbog znoja.

Nakon tri nedelje, krajevi mojih obrva su izgledali mnogo mekše i nije bilo grubih crta. Morala sam malo da pričekam kako bi se obrve definisale i kako bi se koža koja je tretirana regenerisala.

Krajnji rezulta? Mnogo bolji nego što sam mogla da zamislim. Zaljubila sam se u svoje nove obrve!

Koliko dugo traju?

Koliko dugo traju puder obrve?

Nakon prvog tretmana, potrebno je uraditi korekciju obrva nakon mesec dana. Nakon te korekcije, obrve će trajati od 1 do 3 godine.

Kad je pravo vreme za korekciju?

U mom slučaju je tek sad vreme za osvežavanje boje, a poslednju sam radila pre 5 godina!

Sada ih minimalno docrtam kada se šminkam, svakako i dalje prezadovoljna koliko dugo traju i kako izgledaju nakon toliko vremena.

Cena puder obrva

Cena puder obrva varira i zavisi od grada do grada. Prosečna cena se obično kreće između 100 i 200 eura.

Ja sam svoje platila 150 eura, uključujući korekciju. S obzirom na to da sam tretman radila pre pet godina, sigurno je sada skuplji.

Neka vaše obrve blistaju

Ukoliko se odlučite za ovaj tretman, preporučujem vam da dobro istražite iskustva drugih klijenata sa salonom ili kozmetičarem koji će vam raditi tretman.

Jedna od stvari koja dodatno može da vam ulije poverenje je kada salon ne objavljuje samo slike odmah nakon tretmana, već i fotografije nakon nekog vremena, pa čak i sam proces zarastanja. To naravno zavisi i od toga koliko su klijenti voljni da to podele sa drugima.

Iz ličnog iskustva, mogu da kažem da ni u jednom trenutku nisam zažalila zbog odluke da uradim puder obrve. Uskoro ću ponoviti tretman sigurno!

Slične Teme:

Ostavi komentar

Najnovije