Pretraga

Mali Zvornik – Stanje na granici i kamere

Granični prelaz Mali Zvornik je definitivno jedan od mojih omiljenih kada idem pravcem Bosne i Hercegovine, pre svega zbog blizine od mog rodnog grada pa i zbog brzine kojom se prelazi.

Gotovo svaki od mojih prelaza ove granice protekao je u roku od svega nekoliko minuta, dok su carinici i policijaci uvek bili veoma ljubazni. Evo kakva je trenutna situacija na ovom prelazu i kako da se pripremite pre puta. Isto tako možete da proverite i stanje na ostalim graničnim prelazima.

Trenutno stanje na graničnom prelazu Mali Zvornik

Trenutno stanje na graničnom prelazu Mali Zvornik

Sudeći po onome što nam vozači prijavljuju, proteklih nekoliko nedelja saobraćaj na graničnom prelazu Mali Zvornik funkcioniše brzo i efikasno. Nema dugih zadržavanja i ono što je veoma zgodno, posebno za građane Republike Srbije, je da se granica može preći i sa važećim pasošem, kao i važećom ličnom kartom.

Na granici u Malom Zvorniku ne saobraćaju teretna vozila

Na granici u Malom Zvorniku ne saobraćaju teretna vozila

Zbog rekonstrukcije mosta na reci Drini, koji povezuje Republiku Srbiju i BiH, saobraćaj za teretna vozila teža od pet tona preko graničnog prelaza Mali Zvornik – Karakaj je obustavljen još od 8. aprila ove godine.

Dok su radovi u toku sprovođenje carinskih procedura za teretna vozila preko pet tona je preusmereno sa ovog prelaza na granični prelaz Ljubovija. Tokom sanacije mosta, granični prelaz Mali Zvornik – Novi most ostao je otvoren za putnički saobraćaj i za teretna vozila do pet tona.

Ovo su svakako dobre vesti za putnike koji planiraju da idu u ovom pravcu svojim automobilima. Prelaz na granici je izuzetno brz i efikasan. Na žalost, još uvek nemamo informacije o tome kada će granični prelaz Mali Zvornik ponovo biti otvoren za teretni saobraćaj.

Dok ne dobijemo tu informaciju, savetujemo vam da se uputite ka jednom sledećih graničnih prelaza:

  • Bajina Bašta (SRB) – Skelani (BiH)
  • Uvac (SRB) – Rudo (BiH)
  • Kotroman (SRB) – Vardišta (BiH)
  • Ljubovija (SRB) – Bratunac (BiH)
  • Sremska Rača (SRB) – Bosanska Rača (BiH)
  • Badovinci (SRB) – Popovo Polje (BiH)

Koja dokumenta su neophodna za upravljanje vozilom?

Neophodna dokumenta na graničnom prelazu Mali Zvornik

Pri prelasku granice, vozači motornih vozila moraju posedovati „zeleni karton“ i važeću vozačku dozvolu izdatu u Republici Srbiji. Takođe vam savetujemo da pre puta obavezno pogledate kamere graničnih prelaza kako bi izbegli neprijatnosti i nepotrebno izgubili vreme.

Pročitajte još:

Ostavi komentar

Najnovije